Ràdio Estel
El nou degà de la Facultat de Filosofia de Catalunya, Carles Llinàs, ha estat nomenat per als propers tres anys
ESGLÉSIA CATALUNYA Foto: Universitat Ramon Llull
Carles Llinàs, nou degà de la Facultat de Filosofia de Catalunya
Doctor en Filosofia amb una tesi sobre Ramon Llull, substitueix Jaume Aymar, que ha ocupat el càrrec en els dos últims triennis
Redacció 27/03/2019

El cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona i Gran Canceller de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP), ha nomenat Carles Llinàs nou degà de la Facultat de Filosofia de Catalunya (FFC), integrada en aquesta institució acadèmica i conjuntament amb la Facultat de Teologia de Catalunya i la Facultat Antoni Gaudí. Substitueix Jaume Aymar, que ha ocupat el càrrec durant els dos últims triennis de manera consecutiva. Llinàs (Barcelona, 1963) es va llicenciar en Filosofia a la Facultat de Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 1987. En aquesta mateixa Universitat, el 1995, va defensar la seva tesi doctoral en Filosofia, sobre la teoria del coneixement i l’angelologia de Ramon Llull, treball que va rebre, l’abril de 1996, el premi Joaquim Carreras i Artau de l’Institut d’Estudis Catalans.

Des del curs 1992-93, el nou degà és professor a la Facultat de Filosofia de Catalunya (FFC), de la qual n’ha estat vicedegà durant gairebé 15 anys, en diversos períodes, i n’és professor extraordinari des de 2009. Està en possessió de diverses acreditacions i trams de recerca d’AQU Catalunya. La seva docència i la seva tasca investigadora han estat molt diverses, però darrerament s'han concentrat sobretot en les dimensions lògiques, metafísiques, epistemològiques, teològiques i polítiques de diversos pensadors dels segles XIX i XX.

Carles Llinàs ha publicat un bon grapat d’articles, tant en revistes científiques com divulgatives. En forma de llibre de la seva exclusiva autoria, destaquen Ars Angelica. La gnoseologia de Ramon Llull (2000), Què és la Lògica? Sobre l’U auràtic o, també, Sobre evidència, objectivitat i ciència primera (2004) i Escatologia i modernitat. El pensament d'Odo Marquard (2014), obra prèviament guardonada amb el Premi Joan Maragall 2012.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET