Ràdio Estel
Salvador Aragonés i Jorge Martínez Lucena, aquest dilluns en el programa 'El Mirador', a Ràdio Estel
ESGLÉSIA MÓN 
"Amb Jordi Évole, Francesc s'ha mostrat com el Papa dels dèbils"
El professor Jorge Martínez Lucena, en conversa amb Salvador Aragonés, destaca de l'entrevista "un ambient molt íntim de proximitat"
@IgnasiMiranda 01/04/2019

Salvador Aragonés, periodista i professor emèrit de la Universitat Internacional de Catalunya, i Jorge Martínez Lucena, professor de la Universitat Abat Oliba, han analitzat aquest dilluns, des del programa El Mirador de l'actualitat, el missatge més social del Papa Francesc, que s'ha mostrat aquests dies més intensament com un pont entre l’Església i el món, amb la seva defensa de la pau, la concòrdia, la cultura de l’encontre i el diàleg interreligiós. Això s'ha produït tant a l’entrevista d’aquest diumenge en el programa televisiu ‘Salvados’, de la Sexta amb Jordi Évole, com durant la seva visita aquest cap de setmana al Marroc. Martínez Lucena ha destacat que, "davant Jordi Évole, Francesc s'ha mostrat com el Papa dels dèbils, amb una imatge novedosa en el món del periodisme, des d'un ambient molt íntim, una mica fosc, però a través de la sobrietat i la proximitat del Sant Pare". En aquesta línia, ha afegit que "els primers plans de quietud han donat emocions han permès que l'espectador s'identifiqui molt amb el pontífex".

Per la seva banda, Aragonés ha destacat que el Papa "es va mostrar com un home jove, malgrat els seus 82 anys, perquè va saber respondre a totes les preguntes de Jordi Évole, que li va posar un ventall molt ampli en una primera experiència d'entrevista sense preparació prèvia i tocant tota mena de temes". Igualment ha dit que "el Papa parlava no pas als ja convençut de la fe cristiana, sinó als qui no ho estan". En un altre moment, el periodista ha comentat que "el moment àlgid va ser quan el Papa va parlar de l'avortament, amb la pregunta sobre la solució d'eliminar una vida humana, i quan va referir-se a la venda d'armes, cosa que deixava en evidència diversos països, entre ells Espanya".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 1 d'abril.

A l’entrevista d’aquest diumenge al vespre, Francesc ha defensat la justícia en la memòria històrica dels represaliats del franquisme, com també d’altres dictadures, i condemna la venda d’armes perquè “promou la guerra” i desacredita els països que fan aquesta pràctica: “No poden parlar de pau”. També ha fet una crida a la solidaritat amb els refugiats i immigrants en general. Durant el viatge al Marroc, igualment comentat durant el col·loqui, el pontífex ha practicat el diàleg, l’estima i la proximitat amb els musulmans, alhora que ha presentat la complexitat d’aquest país magribí com una interpel·lació a l’Església i al món de cara a un treball internacional més eficaç per la justícia social i pel desenvolupament dels pobles més empobrits.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET