Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
"L'Ebre sempre seguirà estant en perill, perquè al darrere hi ha interessos econòmics"
Espectacles i actuacions han estat els actes per celebrar els 18 anys de la creació de la PDE
 01/04/2019


La Plataforma en Defensa de l'Ebre ha celebrat el seu 18è aniversari des de la seva creació i segueix protestant per un Ebre digne sense transvasaments en una jornada va comptar amb espectacles i actuacions per a tots els públics.

En declaracions al programa A Primera Hora de Ràdio Estel, Matilde Font una de les persones que van organitzar la festa d'aquest cap de setmana i portaveu de la Plataforma en Defensa de l'Ebre ha assegurat que està satisfeta amb els resultats de la festa de dissabte i ha reivindicat que "el patrimoni de l'Ebre no és només de la gent que viu aquí al costat, sinó de tots els catalans, i de la Humanitat. El Delta de l'Ebre és la tercera zona humida més important de la Mediterrània, i les persones hem de tenir el deure de protegir-les, perquè les zones humides és on es produeix més biodiversitat", ha dit Matilde Font.

El Tribunal Suprem desestima el recurs presentat per la Plataforma en Defensa de l'Ebre, DEPANA, ajuntaments de les Terres de l'Ebre i Consells Comarcals contra el Pla Hidrològic de l'Ebre.

La reivindicació en defensa de l'Ebre ha alçat més la veu encara després que el Tribunal Suprem desestimés fa uns dies el recurs en contra del Pla Hidrològic de l'Ebre, pel que des de la PDE es vol animar a tothom a mobilitzar-se. "El que ha fet el Suprem és legitimar les polítiques hidràuliques del govern, el que evidentment no trobem just. Però tampoc ens esperàvem res diferent, veient des de fa setmanes com funciona el Tribunal", ha declarat Matilde Font, portaveu de la PDE.

D'altra banda, Matilde Font també ha definit la PDE assegurant que: "La plataforma el que fa és analitzar des d'un punt de vista històric el que és el moviment en defensa de l'Ebre", ha afirmat la portaveu de la PDE, una de les associacions més actives. Segons ha dit Font, altres assemblees com ara l'Assemblea Nacional Catalana va basar bastant la mobilització de la Plataforma, pel que fa a crear una mobilització lúdica, reivindicativa al mateix temps, sempre amb un caire festiu i familiar".

Més llengua catalana per començar la setmana i el mes

Com cada dilluns el professor de català, Daniel Ruiz Trillo, ens ha apropat al món de la llengua del païs on em conegut noves paraules. En plana d'actualitat el comentari del politòleg Guillem Pursals ens ha donat llum a les eleccions d'Ucraïna i els nous moviments que envolten la polèmica del Brexit al Regne Unit.

Pots tornar a escoltar el programa  AQUÍ


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET