Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
Demanda de suport a les persones amb autisme
La presidenta de la Federació Catalana d’Autisme, Neus Payerol, reclama més ajuda pública
 02/04/2019


El trastorn de l’espectre autista és un trastorn neurobiològic del desenvolupament, que ja es manifesta durant els tres primers anys de vida i que perdurarà al llarg de tot el cicle vital. Avui, Dia Mundial per la Concienciació de l’Autisme, al programa A Primera Hora de Ràdio Estel hem parlat amb la presidenta de la Federació Catalana d’Autisme i la Fundació Junts Autisme, Neus Payerol.

 La primera distinció que hem de fer en parlar d’autisme es no fer servir la paraula malaltia, sinó transtorn.  Segons Payerol, “l’autisme no és una malaltia que puguem curar o pugem donar una medicació que curi. Això no existeix. Es tracta d’un trastorn, que avui dia continua sent estigmatitzat”.

 D’altra banda, Neus Payerol ha explicat quins són els trets identitaris de les persones autistes, “persones que tenen uns trets o unes característiques específiques. Són persones amb dificultats en la comunicació, comunicació i llenguatge, dificultats en la interacció social i que moltes vegades tenen interessos restringits. I, dins d’aquestes tres àrees cadascuna d’aquestes persones està afectada d’una manera diferent".

 La presidenta de Junts Autisme també ha reclamat ajuda pública a persones amb autisme. “Quan hi ha un munt de pares i famílies que s’organitzen per donar serveis als seus fills, estan fent una funció pública. Això representa que des de l’administració i des dels diferents governs no s’està donant solució a aquests persones i les seves famílies”, ha dit.

Si voleu sabes totes les activitats previstes per aquest Dia Munidal per la Conscienciació de l’Autisme podeu fer un cop d’ull al Facebook de la federació catalana d’autisme.

La Fundació Arrels ens apropa a la realitat del carrer

Un dimarts més la presència de Ferran Busquets, president de la Fundació Arrels, ens apropa al problema que tenen al carrer les persones que no tenen llar. La psicòloga Nuria Benedito ens ha valorat l'estudi realitzat per la revista ""Psychiatry Research", on destaquen que els catalans som més feliços que els danesos.

Pots descobrir tot aixó escoltant de nou el programa AQUÍ


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET