Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
David Bondia qüestiona el paper del periodisme després de la detenció de Julian Assange
El professor de Dret Internacional creu que la detenció del fundador de Wikileaks és legal, però políticament dubtosa
 12/04/2019


Aquest divendres al programa A Primera Hora de Ràdio Estel hem parlat sobre la detenció ahir de Julian Assange a l’ambaixada equatoriana a Londres. Per recordar per què ha estat detingut i sobretot per conèixer l’abast de la legalitat d’aquesta detenció n’hem parlat amb David Bondia, Professor de Dret Internacional Públic de la UB i president de l'Institut de Drets Humans de Catalunya. 

El professor ha explicat els motius pels quals ahir la policia britànica va detenir el fundador de Wikileaks: “Ell tenia l’obligació de comparèixer davant de les autoritats britàniques per a una petició d’extradició de Suècia, va estar dos anys al Regne Unit, i al 2012 el que fa és demanar auxili diplomàtic a l’ambaixada de l’Equador, i per tant deixa de complir l’obligació per la qual havia de comparèixer davant de les autoritats britàniques després que el president de l’Equador li retirés ahir la immunitat. Amb tot això, Julian Assange té ara una petició d’extradició dels EUA, però el motiu de la detenció d’ahir és per l’incompliment de l’ordre britànica”, ha dit David Bondia.

Segons Bondia, la detenció de Julian Assange s’ha fet respectant la legalitat internacional, tot i que políticament la qüestiona i pensa que la decisió del govern de l’Equador pot comportar conseqüències, que no ha calibrat gaire bé. A més, el professor de Dret Internacional Públic creu que "amb aquesta detenció es qüestionen elements importants, com ara el paper del periodisme avui dia”.

Aquest divendres també ens han acompanyat l’Angela, la Roser, en Jordi i en Ferran, el nostre particular consell de savis, el Think Tank per tal d’analitzar l’actualitat amb el seu prisma. I a partir de les nou del matí ha arribat una nova edició de Tirant pel Dret, el consultori legal d’aquesta casa.

Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET