Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
Josep Maria Martí i Bonet: “ Ahir va ser un dia molt trist per a Europa i per a l’art, en general”
L’incendi a la catedral de París d’aquest dilluns, coincideix amb el dia Mundial de l’Art
 17/04/2019


Els bombers francesos van controlar dilluns al vespre el virulent incendi a la catedral de Notre-Dame, a París. Els bombers han assegurat que l'estructura de Notre-Dame està fora de perill i està preservada de la destrucció total. O sigui, que s'ha salvat l'estructura de pedra i les dues torres de la façana principal. El foc va començar a les 19.30h de la tarda  i poc abans de les 20h es va esfondrar l'agulla i el sostre central del temple. Els treballs de restauració són ara sospitosos d'haver ocasionat el foc. Aquest dimarts hem parlat d’aquest incendi històric a la catedral de París, al programa A Primera Hora de Ràdio Estel, amb  l’exdelegat episcopal del Patrimoni Cultural de l'arquebisbat de Barcelona, l’historiador Josep Maria Martí i Bonet.

Martí i Bonet ha explicat quin ha estat l’abast cultural i religiós de l’incendi: “Tot Europa sentia Notre-Dame com una cosa molt pròpia. És el cor d’Europa. L’exdelegat episcopal del Patrimoni Cultural de l'arquebisbat de Barcelona ha lamentat que “malgrat tot, aquestes catedrals sempre estan a l’atzar de casualitats i desgràcies”.

Una història de segles i que va més enllà de les fronteres de França. Tal com ens ha explicat Martí i Bonet, “la catedral de París es va começar a construir al 1163, i es va acabar el 1250. Sobre una possible reconstrucció, l’historiador ha assegurat que “les obres d’art quan es destrueixen, es destrueixen, i el que ve després només ens pot consolar”. Segons Martí i Bonet, “ahir va ser un dia molt trist per a Europa i per a l’art, en general”.

Com cada setmana al programa A Primera Hora hem comptat amb  Bea Fernandez, responsable de l’equip de gestió interna d’Arrels per parlar de sensellarisme.

Si vols escoltar l'entrevista pots clicar AQUÍ 

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET