Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
Meritxell Lluís, “els presos segueixen amb les conviccions més fermes que mai"
En declaracions a Ràdio Estel, la número 3 de Junts per Terrassa i dona de Josep Rull ha parlat de la propostes electorals del seu partit, com també de la situació que està vivint aquests dies, després de la presa de possessió com a diputat de Rull al Congrés
 23/05/2019


Segons Meritxell Lluís s’està vivint una situació excepcional. “És la primera vegada que tant al Congrés com al Senat va haver-hi presos polítics jurant el càrrec”. Sobre determinats comportaments de diputats durant la sessió de dimarts a la cambra baixa, Lluís ha afirmat que “semblava pitjor que un pati d’escola”. La parella de Josep Rull també ha parlat del retrobament d’aquest dimarts de diputats catalans amb els presos polítics a la cambra baixa. Meritxell Lluís ha assegurat que en el cas d’Inés Arrimadas “van ser ells que van anar a trobar-la i ella els va tornar la salutació. En canvi, Albert Rivera els va girar la cara.”

Pel que fa a una possible sentència ja escrita del Tribunal Suprem sobre el judici del procés, la número 3 de Junts per Terrassa ha volgut remarcar que “espera que la decisió final no estigui dictada”. En aquest sentit, Lluís ha explicat que podria ser que “l’esquelet de la sentència ja estigués pensat. La lletra no està escrita, pero la música sí. Tenim el convenciment que l’única sentència és l'absolució ja que es va fer el que és més lícit en una democràcia, posar unes urnes". Segons Meritxell Lluís, els conflictes polítics no es poden dirimir per la via judicial i sobre reprendre el diàleg assegura que “nosaltres no pararem mai de confiar en la via de la negociació i la via política, no ens aixecarem de la taula en aquest sentit, però la part de la fiscalia al congrés no ajuda que hi hagi diàleg. Alguns tenen pressa que se suspengui els presos polítics”, i això, diu Lluís, “no ajuda al diàleg”. 

Sobre la situació que està vivint la seva família mentre Josep Rull està en presó preventiva, Lluís ha afirmat que “saber que hi ha un país, no només Terrassa, que dona suport als presos suposa un escalf molt gran i ens dona molta força, no només als familiars sinó a tots els implicats.Tenim tot un país que ens transmet la seva força. Els presos segueixen amb les conviccions més fermes que mai”.

Mertixell Lluís també ha parlat de la celebració de l’1-O. “Tenim un govern legítim que es va comprometre a fer una cosa i la vol complir. L’1-O els ciutadans van decidir lliurement el seu futur i va ser un fet històric malauradament tacat per les forces de seguretat estatals”.

Respecta a la proposta electoral de Junts per Terrassa, la número 3 de la formació ha dit que “les mesures del seu grup es basen en un canvi en la manera de gestionar la ciutat, les polítiques públiques, els problemes d’atur, la neteja... Les maneres de governar seria el canvi més gran”.

La dona del diputat de Junts per Terrassa ha explicat que quan Josep Rull era tertulià de Ràdio Estel “tornava dels debats d’aquesta casa amb alegria, un cop passat al govern, trobava a faltar molt aquests moments”.

Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET