Ràdio Estel
ESGLÉSIA ESPANYA 
L'Església genera més de 1.300 milions d'euros a l'economia espanyola
La Conferència Episcopal Espanyola ha presentat un estudi sobre l'impacte socioeconòmic de l'Església catòlica a l'Estat espanyol
Redacció 27/05/2019

L'Església catòlica genera més de 1.300 milions d'euros a l'economia de l'Estat espanyol. Així ho ha explicat la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) en un estudi recent en el qual ha analitzat la repercussió econòmica de l'activitat de les 69 diòcesis i les 23.000 parròquies que hi ha a Espanya.
L'estudi, que va ser elaborat per la consultora EY, es basa en les dades de l'any 2016, i ha demostrat que l'activitat de totes aquestes parròquies ha generat fins a 1.386 milions d'euros, una xifra que suposa cinc vegades més del que rep l'Església mitjançant l'aportació voluntària dels ciutadans a la Declaració de la Renda.

Un dels punts més destacats de l'estudi és la gran quantitat de llocs de treball que genera l'Església, ja siguin de manera directa o indirecta. El resultat total és de 6.925 llocs de treball, o el que és el mateix: per cada quatre persones contractades a les diòcesis i parròquies es crea només un lloc de treball en un altre sector de l'economia espanyola.

D'altra banda, l'estudi ha servit també per seguir avançant en el camí de l'Església cap a la transparència, un dels principals objectius de la CEE, com ha explicat el seu vicesecretari d'afers econòmics Fernando Giménez Barriocanal: "Volem ser més transparents i explicar a la societat com repercuteix el que l'Església". Amb aquesta intenció, la CEE ha creat un software comptable perquè totes les parròquies i diòcesis espanyoles puguin utilitzar els mateixos criteris de mesurament.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET