Ràdio Estel
Lluís Sols, Toni Picó i Pep Martí, aquest dijous en 'El Mirador' a Ràdio Estel
POLÍTICA 
“Pedro Sánchez no vol ni independentistes ni dreta reaccionària”
Pep Martí, en conversa amb Lluís Sols i Toni Picó, diu que "acceptar els vots de Manuel Valls és una operació d'alt risc per a Ada Colau"
@IgnasiMiranda / @Educato98 06/06/2019

Lluís Sols, professor i col·laborador de Cristianisme i Justícia, Pep Martí, periodista del diari Nació Digital, i Toni Picó, advocat i exdiputat al Congrés, han analitzataquest dijous, en el programa El Mirador de l’actualitat, la situació política després de la doble convocatòria electoral del 28 d'abril i el 26 de maig.  Picó ha assegurat que “hi haurà una gran influencia entre les eleccions municipals i autonòmiques i les generals, com és el cas de Navarra”.  Per la seva banda, Martí ha afirmat que “el PSOE està aconseguint instal·lar-se sòlidament en el bloc central de l’espai electoral, i això fa impossible que es teixeixi una majoria alternativa”.  A més, ha dit que “Pedro Sánchez té la investidura al sarró”, en referència a la seva àmplia victòria electoral. D’aquesta manera, Picó ha afegit que “la posició central de l’espai electoral permet als socialistes pactar amb qui creguin convenient, ja sigui de dretes o esquerres, catalans o canaris”.

En un altre moment, Lluís Sols ha comentat que “Albert Rivera o bé mantindrà la cursa envers el PP per guanyar l’espai de la dreta o bé lluitarà amb el PSOE per a recuperar el centre”. En aquesta línia, Martí ha recordat que “Albert Rivera ha tret un resultat relativament bo, però no ha aguantat el pols al Partit Popular”, i que “Pedro Sánchez vol construir un govern sense independentistes i sense la dreta reaccionària”. Tot seguit, el professor Sols ha apuntat que “a Barcelona l’opció de govern més probable és la de Ada Colau”. Martí, d’altra banda, ha dit que “acceptar els vots de Manuel Valls és una operació d’alt risc per a Ada Colau, perquè negaria la victòria al guanyador electoral”.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dijous 6 de juny.

La situació política es troba entre els pactes municipals i la investidura de Pedro Sánchez, en un moment especialment important per decidir la línia general de govern en els diferents àmbits però també, i de manera molt rellevant, la canalització d’un diàleg sobre Catalunya. La possibilitat que prosperi la investidura al Congrés dependrà de la definició d’un acord estable entre PSOE i Podem, amb la incògnita sobre l’entrada de ministres propers a la formació de Pablo Iglesias.

En l’àmbit muncipal el 15 de juny és més a prop, i tot fa pensar que un possible acord a Barcelona que deixi Ernest Maragall fora del govern local dependrà, en bona part, del possible acord entre PP, Ciutadans i Vox a l’Ajuntament de Madrid i a la Comunitat. Si això es consumés, la fractura en el grup de Manuel Valls serà probablement un fet.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET