Ràdio Estel
Teresa Carreras, Xavier Ferrer i Joan Buscà, aquest divendres en 'El Mirador' a Ràdio Estel
INTERNACIONAL 
“Els partidaris del Brexit volen seguir en l’Europa econòmica”
Xavier Ferrer, en conversa amb Teresa Carreras i Joan Buscà, recorda que "els ciutadans del Regne Unit ja han fet un referèndum"
@IgnasiMiranda / @Educato98 07/06/2019

Xavier Ferrer, president del Consell Català del Moviment Europeu, Teresa Carreras, membre de la Junta de l’Associació de Periodistes Europeus a Catalunya, i Joan Buscà, professor d’Economia a la Universitat de Barcelona, han analitzat aquest divendres, des del programa El Mirador de l'actualitat, la dimissió de Theresa May, que marca un abans i un després en el procés cap a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. Buscà ha destacat que “el Regne Unit és un gran contribuent de la Unió Europea, i els darrers anys ha aportat més diners dels que ha rebut després”. Segons ha afirmat l'economista, “això va cansar la societat britànica i va suposar el referèndum del Brexit”. En aquest sentit, Ferrer ha subatllat que “els partidaris del Brexit no volen formar part de l’Europa política, però sí de l’Europa econòmica”. Buscà també ha apuntat que “David Cameron pensava que, si hi havia Brexit, el Regne Unit podria entrar a l'EFTA, cosa que Noruega no permet”. Per la seva banda, Carreras ha assegurat que “Boris Johnson és qui està més ben situat en la cursa per liderar el Partit Conservador”. En aquest sentit, Ferrer ha afirmat que “Boris Johnson recorda Donald Trump en les seves decisions”.

Durant el col·loqui, els participants també han analitzat la possibilitat d’un nou referèndum, i Buscà ha assegurat que “amb la dimissió de Theresa May vindran unes eleccions, i al programa del nou líder conservador hi haurà la repetició del referèndum”. Ferrer, en canvi, ha destacat que “els ciutadans del Regne Unit ja han fet un referèndum, i no en volen fer un altre”. D’altra banda, Carreras ha dit que “Theresa May ha intentat tres vegades assolir el brexit i no se n’ha sortit” i que “el brexit ha minvat la força del Partit Laborista”. Per altra banda, Buscà ha conclòs que, “si el Regne Unit aconsegueix entrar a l'EFTA, marxarà de la Unió Europea”.


Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 7 de juny

La dimissió de Theresa May marca un abans i un després en el procés cap a la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. La primera ministra ha fracassat en l’intent de veure aprovat al Parlament l’acord del Brexit signat ara fa uns mesos amb Brussel·les. Recordem que la Cambra dels Comuns ha tombat la proposta fins a tres vegades. L’etapa que ara s’obre es mourà entre noves eleccions, un possible nou referèndum i, en cas contrari, la materialització del Brexit. La feina del nou primer ministre situa el procés en una nova pantalla, però amb la mateixa problemàtica de fons: la d’un país que ha mostrat cultura de referèndum i, immediatament després, una reivindicació del parlamentarisme que no ha servit per canalitzar la sortida.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET