Ràdio Estel
El director de Fira Gran, Juli Simón, aquest divendres en el programa 'A primera hora'
SOCIETAT 
“Fira Gran és un gran aparador del que pot fer la gent gran”
Juli Simón, director del certamen, explica a Ràdio Estel les grans novetats d’aquest any
Redacció 07/06/2019

Del 12 al 15 de juny, torna a Barcelona Fira Gran. Aquest any, el saló de la Gent Gran arriba a la seva 21a edició a les Reials Drasssanes de la capital catalana. FiraGran ofereix un gran ventall d’activitats: conferències, debats i informació adreçada a la gent gran de Catalunya. Fins dissabte, aquesta fira es converteix en un punt de trobada per a totes les persones grans de Catalunya que porten una vida activa i participativa. Durant quatre dies, els visitants podran participar en les més de 450 activitats gratuïtes que s’hi ofereixen, entre les quals destaquen una gran caminada, un espai de diàlegs intergeneracionals, màster amb classe de música i moviment i exhibició de castellers, entre d’altres. Un any més, Fira Gran es consolida com “un gran aparador de tot allò que pot fer la gent gran”, segons ha dit, en declaracions a Ràdio Estel, el director de Fira Gran, Juli Simón.

La 21a edició de Fira Gran està dedicada a l’edatisme, el terme que s'utilitza quan una persona estereotipa i prejutja una altra per la seva edat. Segons Juli Simón, “cuidem prou dels nostres grans, però no els tractem prou bé”. En aquest sentit, el director de Fira Gran ha explicat que, “en el dia a dia, podem realitzar petites discrimanacions no pas mala fe, sinó per costum”, com ara “si una persona acompanya algú gran, moltes vegades, ens adrecem, primer de tot, a la persona més jove”. A més, Simón ha destacat que aquests gestos “moltes vegades els invisibilitzem o els ignorem sense adornar-nos-en”. Per aquest motiu, ha dit Simón, “l’edatisme serà un dels temes principals de debat a Fira Gran en aquesta edició”

Fira Gran està patrocinada per Mèmora i Electium. També compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament i la Diputació de Barcelona.

AQUÍ pots trobar totes les activitats que organitza Fira Gran

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET