Ràdio Estel
Isabel Rubio, Joan Antoni Brull i Ángel Pajarón, aquest dilluns en el programa 'El Mirador' a Ràdio Estel
ESGLÉSIA MÓN 
"La caritat és el més important de les germandats del Rocío"
Isabel Rubio (Cornellà), parlant amb Ángel Pajarón (Barcelona), Toni Valenzuela (Sabadell) i Joan Brull (Garraf), diu que són Església
@IgnasiMiranda 10/06/2019

L’espai El Mirador de l’actualitat ha estat dedicat aquest dilluns a la Mare de Déu del Rocío coincidint amb la seva festa, també dia de Maria Mare de l’Església. Les germandats de Barcelona, Cornellà de Llobregat, Sabadell i el Garraf (apadrinada per Barcelona) hi intervenen representades pels seus respectius presidents: Ángel Pajarón, Isabel Rubio, Toni Valenzuela i Joan Antoni Brull. En el col·loqui, tots han comentat les vivències dels seus membres a partir d’una devoció mariana certament lligada als andalusos però que «no té fronteres territorials ni culturals». Valenzuela ha destacat que, "a banda de les qüestions emotives, mogudes pel fet que la germandat constitueix com una família, les germandats orgànicament són associacions públiques de fidels, amb unes funcions que l'Església indica que cal seguir, com ara organitzar cultes per a major glòria de la Mare de Déu del Rocío, aprofundir en la caritat pel bé dels germans i intentar evangelitzar aquella part de la societat que, per motius simbòlics o sentimentals, decideix acostar-s'hi".

Per la seva banda, la presidenta de la Germandat de Cornellà, Isabel Rubio, ha assegurat que "la caritat és el més important de les germandats, que treballen precisament per fer obres de caritat". Com a exemple, ha dit que la de Cornellà "col·labora amb l'Associació contra el Càncer, amb Sant Josep de la Muntanya, amb nens i altres entitats, perquè la germandat és Església". En un altre moment, Ángel Pajarón ha comentat que l'Any Jubilar "és una festa que ja va començar el setembre passat, amb els actes de commemoració del Centenari, entre ells una sortida extraordinària de imatge de la Mare de Déu de la vila del Rocío, i ara ha començat el dia 8 l'Any Jubilar, festa important per a tots els rocieros i concedida pel Papa". I referint-se a una de les germandats, la del Garraf, Joan Antoni Brull ha explicat que "un 50 per cent dels membres són andalusos i l'altra meitat, no". Ha dit que "hi ha andalusos, d'Alacant, de Madrid i d'altres llocs, tots compartint el fet que, en algun moment de les seves vides, s'han trobat a Catalunya".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 10 de juny.

Els participants en la conversa han anunciat, d'altra banda, el 50è aniversari de la Germandat de Barcelona, amb una celebració especial després de l’estiu a l’església de Sant Jaume, i un romiatge de totes les entitats ‘rocieras’ programat per al 21 de setembre a Montserrat per commemorar-hi els 20 anys del Consell de Germandats i Confraries de Barcelona. En aquest especial, també han sonat tres cançons emblemàtiques: Todo empezó una mañana, himne del Centenari de la Coronació Canònica, la Sevillana de la Coronació, composada ara fa 100 anys amb motiu d’aquell esdeveniment, i la Salve Rociera.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET