Ràdio Estel
Carles Armengol, Verónica García i Toni Picó, aquest divendres en el programa 'El Mirador', a Ràdio Estel
POLÍTICA 
“S’ha parlat massa d’alcaldables i poc de programes electorals”
Toni Picó, en conversa amb Carles Armengol i Verónica García, diu que “la votació indirecta ja preveu que governi el més votat”
@IgnasiMiranda / @Educato98 14/06/2019

Verónica Yazmín García Morales, professora de Seguretat Urbana a la Universitat de Barcelona, Carles Armengol, president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, i Toni Picó, exdiputat i advocat, han analitzat aquest divendres, en el programa El Mirador de l'actualitat, la constitució dels ajuntaments, que defineix aquest dissabte una línia política per als propers anys. Armengol ha començat indicant que “els ajuntaments tenen una estructura molt presidencialista, motiu pel qual seria més adequada l’elecció directa de l’alcalde”. García Morales ha apuntat que “hi ha dos sistemes d’elecció municipal previstos a la Constitució: la de regidors o la votació directa de l’alcalde”, i ha recordat que “l’elecció de regidors fa desconfiar els votants perquè de vegades no governa la llista més votada”.

En un altre moment, Picó ha assegurat que “la votació directa prevista a la Constitució està pensada per a petits municipis, no per a grans ciutats”, i ha apuntat que “la votació indirecta ja disposa que, si no hi ha pacte, governi la llista més votada”. García Morales ha afegit que “l’elecció directa també serveix perquè l’alcalde mostri les polítiques públiques que ha dut a terme en el seu mandat”. D’altra banda, Picó ha subratllat que “abans i després de les eleccions s’ha parlat massa d’alcaldables i poc de programes electorals”. A l’hora de parlar de possibles pactes a les ciutats catalanes, García Morales ha dit que “ciutats com Badalona, Tarragona i Girona tenen una gran complexitat, i els seus polítics han de deixar clar quines polítiques públiques proposen”. Armengol ha subratllat que “la manca d’una clara majoria a l’ajuntament de Barcelona els darrers anys han comportat certa paràlisi” i que “aquesta precarietat no facilita el govern de la ciutat”.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest divendres 14 de juny.

La constitució dels ajuntaments, que defineix aquest dissabte una línia política que marcarà els propers anys, amb les grans incògnites de Barcelona, Madrid, Badalona, Tarragona, Girona i altres grans ciutats i pobles. El repartiment de les forces municipals a Barcelona deixa un panorama de governabilitat molt incert. Ada Colau optarà a l’alcaldia i té coll avall l’elecció, tot i que la gestió segueix molt compromesa en no tenir garantida una estabilitat en forma de majoria de 21 regidors. El domini de PSC i Esquerra en diversos ajuntaments importants obre una etapa de municipalisme que requerirà consensos i diàleg, davant l’absència de majories sòlides. Les repercussions d’aquest nou mandat municipal en els diferents partits i coalicions.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET