Ràdio Estel
ESGLÉSIA CATALUNYA 
Les Càritas d'Urgell, Lleida i Solsona han atès 8.773 persones directament
Les Càritas de Catalunya presenten la memòria anual amb motiu de la solemnitat de Corpus Christi
Redacció 20/06/2019

Amb motiu de la solemnitat de Corpus Christi i del dia de la Caritat, que se celebra diumenge 23 de juny, amb una col·lecta especial a les parròquies, les Càritas diocesanes de Catalunya (deu en total) presenten la memòria anual d'activitats. La memòria 2018 de les Càritas d'Urgell, Lleida i Solsona es va presentar en roda de premsa el dimecres 19 de juny, en un acte que va acollir la seu de Càritas diocesana de Lleida i que va presidir M. Salvador Giménez, bisbe de Lleida. El resum de la memòria ens diu que el compromís dels 1.350 voluntaris i 59 persones contractades ha permès a les tres Càritas atendre fins a 8.773 persones directament, a banda de les més de 22.600 que s'han beneficiat dels seus projectes socials.

De tots els atesos, els representants de les diverses diòcesis han advertit que el perfil majoritari d'atenció són famílies nuclears amb fills a càrrec, que malgrat tenir una feina i un sostre, aquest és precari i amb prou feines poden cobrir les necessitats bàsiques de la casa. És per això que, com es pot veure a la memòria, l'ajuda de Càritas ha estat principalment la de donar suport econòmic i emocional a les famílies. Això s'ha aconseguit gràcies a la xarxa humana dels voluntaris i als 526.471 euros en ajuts econòmics directes per a les famílies durant el 2018.

Aquest suport a la família i la infància, sumat a la inserció sociolaboral, l'habitatge i l'ajuda a la gent gran, s'ha fet a través de 65 punts, repartits entre les Càritas parroquials i diversos centres d'atenció.
La conclusió principal que han extret els representants de les Càritas de Lleida, Solsona i Urgell de les seves respectives memòries és que la desigualtat és un factor que, com han explicat, s'està estancant en la societat i fa que a l'actualitat el simple fet de tenir un habitatge i una ocupació ja no sigui garantia de viure amb dignitat.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET