Ràdio Estel
La Basílica de la Mercè, a Barcelona, s'ha omplert per viure l'Ofici solemne de la festa major
ESGLÉSIA CATALUNYA 
Omella demana una Barcelona "respectuosa amb les creences"
En l'homilia de la Missa pontifical de la Mercè, el cardenal arquebisbe recorda la importància de "ser, com Maria, a prop del qui pateix"
@IgnasiMiranda 24/09/2019

L'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha presidit aquest dimarts al matí, com cada 24 de setembre, la Missa pontifical de la Mare de Déu de la Mercè a la basílica de la patrona de Barcelona. Durant l'homilia, el cardenal ha demanat "compromís" amb "els qui passen pena i pateixen" i que tothom "sigui, com Maria, al costat" d'ells. En aquesta línia, ha recordat que "tenim a prop de nosaltres gent molt sola, joves desorientats, famílies trencades, immigrants, malalts, els qui treballen per construir ponts de comunió i fraternitat i se senten sols i incompresos". A partir d'aquí, el purpurat ha conclòs que no es pot negar "el nostre escalf i ajuda" a aquests "germans nostres, fills del mateix Pare Déu". En un altre moment,, Omella ha demanat una Barcelona "bella i habitable, no només pel seu atractiu històric, arquitectònic, cultural, gastronòmic i econòmic, sinó també per la seva sensibilitat humana, fraterna, solidària i respectuosa amb les creences religioses". L'Eucaristia ha estat transmesa en directe, com cada any, per Ràdio Estel.

L'Ofici solemne ha tingut, com a concelebrants principals, el cardenal Lluís Martínez Sistach, arquebisbe emèrit de Barcelona, el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, el de Terrassa, Josep-Àngel Saiz, els dos auxiliars de Barcelona, Sergi Gordo i Antoni Vadell, i el bisbe auxiliar de Terrassa, Salvador Cristau. Igualment han concelebrat el rector de la Basílica de la Mercè, el mercedari Fermín Delgado, el vicari episcopal Joan Galtés i el rector del Seminari Conciliar de Barcelona, Felip-Juli Rodríguez, entre molts altres preveres, amb el canonge Alfred Sabater a la direcció de cants per al poble. I entre els diaques assistents, han servit des de l'altar Jordi-Albert Garrofé, Ramon Ollé i Aureli Ortín. Dins l'animació músical, hi ha participat el Cor Infantil Kudyapi, de la comunitat filipina de Barcelona, tot amb l'acompanyament de l'organista titular de la basílica, Héctor París.

Com és habitual en aquesta festa tan especial, entre les autoritats civils i militars, han estat presents a la Missa representants de diverses institucions i administracions, amb bona part dels regidors de l'Ajuntament de Barcelona, encapçalats per l'alcalde accidental Jaume Collboni, l'inspector general de l'Exèrcit a la capital catalana, Fernando Aznar-Ladrón de Guevara, i la secretària general de Presidència, Meritxell Masó. En aquesta ocasió, el president Quim Torra no ha participat en la celebració. A més, s'han sumat a l'Ofici germandats i confraries, entitats d'acció social i membres de les cases regionals amb seu a Barcelona, que han presentat les ofrenes, seguint la tradició. En acabar la celebració, els concelebrants i assistents i totes les autoritats han pujat al cambril per venerar o saludar la imatge de la Mare de Déu. I ja al carrer, el també tradicional seguici ha completat el recorregut fins a la Plaça de Sant Jaume, on s'ha sumat el president Torra i s'ha seguit la diada castellera del migdia.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET