Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
Hong Kong viu una nova escalada de manifestacions
La violència puja un grau més a la Xina després de commemorar-se els 70 anys de la República Popular sota el partit comunista i el reforçament de l’exèrcit a la regió administrativa especial
 03/10/2019


En declaracions a Ràdio Estel, Jordi Palou-Loverdos, advocat i mediador de conflictes internacionals, ha assegurat que “la violència a Hong Kong ha pujat un grau més, després de veure la imatge icònica del  primer ferit de bala per un tret amb munició real de la policia a Hong Kong”. 

La cap de l'executiu de Hong Kong, Carrie Lam, està ara mateix davant d’una situació de crisi política i econòmica. Els enfrontaments amb la policia s'han tornat cada dia més habituals. Palau-Loverdos diu que “fins ara les manifestacions volien ser una estratègia no violenta per protestar davant del que es considera la llei injusta d’extradició”. El mediador internacional ha destacat que “l’exèrcit i la policia xinesa han estat entrenats per actuar amb violència davant d’allò que es capta com a violència de la ciutadania”. 

Hong Kong reclama la seva independència perquè és una resposta que té a veure amb un augment progressiu de la centralització, del control polític i de la manca d’autonomia d’una regió o sistema social que té uns anhels”, ha dit Palau-Loverdos. 

Tot conflicte complex té moltes derivades. Les solucions han de ser creatives, i això vol dir que són a mitjà termini, sempre que s’utilitzi com a forma estràtegica i sostinguda la no-violència. Aquest fet permetria si més no, que algun dia es puguin produir situacions de diàleg polític”, ha conclòs Palau-Loverdos

Pots tornar a escoltar el programa AQUÍ

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET