Ràdio Estel
Bernat Picornell (ERC) i Roberto Labandera (PSC), aquest dilluins durant l'espai 'El Mirador' a Ràdio Estel
POLÍTICA 
"Caldria tornar al debat sobre la resposta política a la sentència"
Bernat Picornell (ERC), en conversa amb Roberto Labandera (PSC), diu que "estem en un moment complex i de certa frustració social"
@IgnasiMiranda 21/10/2019

Roberto Labandera, militant del PSC i exdiputat, i Bernat Picornell, senador d'Esquerra Republicana, han analitzat aquest dilluns, des del programa 'El Mirador de l'actualitat', tot el que ha estat la sacsejada política i social d’aquests últims dies, que continua activa tot just una setmana després de la publicació de la sentència del procés. Picornell ha assegurat que "caldria retornar al debat sobre la resposta política que es pot donar a la sentència". En aquesta línia, ha afegit que "els partits independentistes i no independentistes haurien de poder tornar a l'escenari de la política, perquè tot el que ens porta a no parlar de la sentència i referir-nos a altres coses no tapa el problema polític, que segueix existint". Labandera, per la seva banda, ha comentat que "estem davant d'un tema eminentment polític" i que "la visió no pot ser unilateral d'una part, sinó del conjunt de la ciutadania de Catalunya". En aquest context, ha lamentat que "la setmana passada es va perdre una oportunitat de parlar-ne". Igualment el militant socialista ha constatat que "Quim Torra pateix una soledat, per la seva proposta de referèndum però també per altres raons, i tot plegat fa necessari un nou procés electoral a Catalunya". Finalment ha dit que, "si no fem l'esforç de parlar, no estem enviant un missatge de tranquil·litat al conjunt de la població".

En un altre moment, Bernat Picornell ha destacat que "estem en un moment molt complex políticament i de certa frustració en la societat, i si no se sap canalitzar des de les institucions i els partits deixant clar que no ens representa cap mena de violència, arriba de vegades la brutalitat policial". D'altra banda, ha lamentat que "ara els partits polítics es mouen en clau electoral, perquè estem a les portes d'unes eleccions". També s'ha preguntat "què més ha de dir Quim Torra per deixar clar que condemna la violència, com ha fet aquests dies". Labandera ha denunciat que "hi ha hagut molta violència de manifestants, amb materials contundents". Igualment ha assegurat que "no s'ha d'anar tan ràpid demanant dimissions, com passa, per exemple, amb les peticions de renúncia sobre el ministre Fernando Grande-Marlaska, arribades aquest dilluns d'un sindicat policial que l'acusava de no haver estat prou contundent en les intervencions policials".

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat del dilluns 21 d'octubre.

La situació és greu, després dels aldarulls de la setmana passada i de la dura picabaralla política entre els principals dirigents parlamentaris a Catalunya. Però no tot són expressions violentes, ja que les marxes per la llibertat, la manifestació d’estudiants i altres concentracions pacífiques han aportat també un missatge important, tot i que les condemnes a la violència potser no han tingut la mateixa rapidesa i intensitat en els responsables institucionals. Després de la vaga de divendres passat i del compromís expressat pel govern espanyol d’actuar si cal per aturar els violents, ens trobem cada dia més a prop d’una campanya electoral que previsiblement conviurà amb les repercussions més dures de la mateixa sentència.

D’altra banda, Quim Torra es quedava sol dijous passat amb el seu anunci unilateral de plantejar un referèndum d’autodeterminació, amb la redacció d’una Nova Constitució catalana la primavera vinent, fet que ha tensionat el mateix govern i ha provocat que Junts per Catalunya i sobretot Esquerra Republicana se n’hagin desmarcat. El panorama necessita segurament més mansuetud que contundència, més tendresa que astúcia. La pau és aquell meravellós instrument que, ara a Catalunya, es necessita més que mai.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET