Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
Els nens són els protagonistes de l’especial de l’A Primera Hora
El proper 5 de gener els carrers d’arreu de Catalunya s’ompliran d’il·lusió per part dels mes menuts
 03/01/2020

Aquest matí al programa A Primera Hora de Ràdio Estel hem parlat amb Mireia Puig, tècnica d'igualtat de gènere de la Mancomunitat de la Conca d'Òdena. Puig ha destacat que tot i que s'ha avançat pel que fa a la lluita contra la discriminació en el món de les joguines encara queda feina per fer. A més, ha assegurat Puig, " ha de ser una feina sempre conjunta entre les escoles i les institucions". 

A més, durant el darrer programa abans del dia de reis, hem volgut conversar amb en Jan, la Rita i en Nil, tres infants dels milers que viuràn la nit màgica del 5 al 6 de gener tot esperant els regals que els porten els reis d'Orient. Hi hem parlat de tradició, de les seves cartes, de les joguines de moda... Un dels moments més divertits ha estat quan hem volgut jugar amb els infants a conèixer alguns dels personatges més rellevants de l'actualitat com ara el Sant Pare a qui han confós amb Carles Puigdemont.

Ha estat aquest, doncs, un programa dedicat als més menuts de casa i a una de les nits més màgiques de l'any. És per això que també hem repassat les cavalcades de les capitals catalanes.

La capital catalana rep a les 16.00 hores del 5 de gener, Ses Majestats els Reis on arribaran al port de Barcelona a bord del pailebot Santa Eulàlia. En aquest espai es farà la cerimònia de rebuda als Reis i se’ls lliurarà la clau de la ciutat per tal que Ses Majestats puguin entrar la nit màgica del 5 de gener a totes les llars de Barcelona.  Tot seguit començarà la cavalcada pels principals carrers de Barcelona fins a arribar a la Font Màgica pels volts de les nou del vespre. 

A Girona obren la cavalcada els heralds de Girona a cavall, juntament amb el porrer i l’àliga. Tot seguit desfilen els tres missatgers cadascun dels quals porta l’escut d’un dels reis.   a les 18.30 h començarà la cavalcada des del passeig del General Mendoza i passaran pel carrer d’Ultònia, carrer del Migdia, travessaran el carrer de la Creu fins al nou tram al carrer Emili Grahit, carrer de Joan Maragall, plaça de Pompeu Fabra, Gran Via de Jaume I, avinguda de Sant Francesc, lateral nord de la plaça de Catalunya, pujada del pont de Pedra i plaça del Vi on s'hi farà el tradicional pregó.

Els Reis Mags d'Orient arriben a Lleida a les 17.30 h en tren a l'estació. A les 18 h les carrosses de ses majestats inicien la desfilada pels carrers de la ciutat carregats de regals i màgia. Recorregut: Plaça Ramon Berenguer, rambla de Ferran, avinguda de Madrid, avinguda de Blondel i fi de la Cavalcada davant del Paeria.

A la capital tarraconina ,a  les 18.15 h, arribada per via marítima a la ciutat de Ses Majestats els Reis Mags -Melcior, Gaspar i Baltasar- des de terres de l’Orient, que serà saludada per les sirenes dels vaixells i barques del port, així com per les 21 salves pirotècniques en homenatge a les magnànimes personalitats. Els patges dels Mags també encendran bengales de colors per assenyalar la seva entrada a la ciutat.  A les 19 h, des de la plaça dels Infants-carrer Reial, inici de la Cavalcada dels Reis Mags, que obrirà la Guàrdia Urbana motoritzada, l’esquadró de genets romans, la Guàrdia Urbana a cavall de gran gala i la carrossa del Fanal de la ciutat de Tarragona, i en la què figuraran –entre d’altres- la carrossa de l’Estel que els ha guiat fins a la nostra ciutat, la de la Sínia per subministrar aigua a totes les seves bèsties, i les del Dromedari, el Camell i l’Elefant així com les escales dels Bombers de la Generalitat.

Pots tornar a escoltar la tertulia especial AQUÍ


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET