Ràdio Estel
SOLIDARITAT 
El Banc dels Aliments de Mercabarna va recollir 1,3 milions de quilos d'aliments frescos durant el 2019
Els aliments s'han repartit entre 90 entitats d'ajuda social, que han beneficiat més de 35.000 persones en situació de vulnerabilitat a Barcelona
Redacció 28/01/2020

En el seu afany per ajudar les persones en situació de vulerabilitat, des de fa 18 anys les entitats Mercabarna, el Banc dels aliments i l'Associació d'Empresaris Majoristes del Mercat Central de Fruites i Hortalisses de Mercabarna (AGEM) treballen junts per evitar el malbaratament alimentari. Gràcies a la seva cooperació, cada any recullen una gran quantitat d'aliments que reparteixen entre les entitats d'ajuda social que van periòdicament al magatzem cedit per Mercabarna al Banc dels Aliments.
Durant el 2019, les tres entitats van aconseguir recollir fins a 1.333.238 milions de quilos d'aliments frescos, que van beneficiar més de 35.000 persones vulnerables de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Tota la fruita i hortalisses que s'han recollit són aportacions que fan les empreses de Mercabarna al Banc dels Aliments, unes donacions que com ha explicat l'entitat en un comunitat, cada vegada són més elevades: "Les aportacions dels majoristes ja representen un 32,7% del total de producte fresc que rep Mercabarna cada any".

Pel que fa a les entitats d'ajuda social que es beneficien d'aquestes donacions, el seu nombre també ha augmentat notablement els darrers anys, ja que en els últims dos s'ha aconseguit passar de la xifra de 78 a 90, gràcies a la tasca de comunicació i la ràpida gestió d'acreditació de les noves entitats per part del Banc.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET