Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
“La paraula 'càncer' continua sent un tabú”
Programes de l’Associació contra el Càncer, defensa que es parli explícitament de la malaltia
 06/02/2020


Aquest 2020 es diagnosticaran 37.200 casos nous a Catalunya, segons el Departament de Salut. L'envelliment de la població és un dels factors que està provocant un augment dels casos de càncer. “Les persones estan programades per viure 45 anys i, a partir d’aquesta edat, comencem a no ser productius”. Això és el que ha assegurat, en declaracions a Ràdio Estel, la psicooncòloga Teresa López-Fando, coordinadora de l’Àrea  de Programes de l’Associació contra el Càncer. En aquesta línia, ha afegit que “els familiars són els oblidats de la història" i que "totes les energies van cap a la persona diagnosticada". 

López-Fando també ha lamentat que "els familiars queden en un segon pla, quan són els qui acompanyen el malalt i els pilars fonamentals dels pacients”.  A més, ha comentat que “la paraula càncer continua sent un tabú”. En un altre moment, la psicooncòloga ha dit que, “als mitjans de comunicacions, els costa encara dir el nom de la malaltia propiament” i fan servir noms com ara “llarga malaltia”.  I, segons López-Fando, “això ho hem de superar”. 

Aquest dimecres també hem parlat, des del programa A Primera Hora, de la història del Bisbat de Barcelona, en aquest cas amb el director de l'Arxiu Diocesà, Josep Maria Martí Bonet, que ha presentat el seu llibre “Los 120 obispos de la diócesis de Barcelona”.  El canonge fa un repàs de tots els pastors, des de Sant Pacià  fins al Cardenal Joan Josep Omella. 

Pots tornar a escoltar AQUÍ
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET