Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
A l'atenció a la dependència li falten recursos
Les entitats socials del sector d'atenció a la gent gran carreguen contra els pressupostos catalans
 06/02/2020


Patronal i sindicats creuen que la proposta del govern català no situa les persones grans amb dependència com una prioritat de país, i reclamen uns comptes que siguin dignes. La partida per a la dependència, segons al seu parer, és absolutament insuficient. Les entitats han advertit al Govern i als grups parlamentaris amb els quals es van reunir dimarts que estaran units en la defensa de la dignificació del sector, perquè això implicarà una millor atenció a la gent gran. Per aquest motiu, avui hem parlat amb Sònia Díaz, que forma part de l’equip de l’Associació Siena, al programa A Primera Hora de Ràdio Estel. La sòcia fundadora i responsable de projectes de l’associació Siena ha explicat que “com que cada cop hi ha més envelliment de la població, avui dia hi ha més persones que arriben a la situació de dependència” i és per això que “les polítiques pressupostàries haurien d’anar amb concordança amb aquest envelliment”. Sònia Díaz també ha assegurat que “els professionals que atenen les persones amb dependència treballen en situacions de precarietat”. Ha afegit que “el sector del servei és el més afectat per aquestes mancances pressupostàries”. 

L’associació Siena, és una entitat manresana que té com a missió fomentar l'envelliment actiu i l'autonomia de les persones mitjançant la sensibilització i la gestió de projectes de consultoria i formació. 

Un dia en què al programa A Primera Hora també han parlat  de les mentides que circulen per la xarxa i que poden arribar a afectar la nostra salut gràcies a l'Intitut #Saludsinbulos.  A més, hem descobert com es vota el president de la Conferència Episcopal Espanyola amb el director del Secretariat de la Comissió de Mitjans de Comunicació de Social de la Conferència Episcopal, Jose Gabriel Vera.

Pots tornar a escoltar AQUÍ
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET