Ràdio Estel
BISBATS 
El bisbat de Girona cataloga el fons musical dels seus arxius
El nou catàleg inclou obres dels mestres de Capella de la catedral gironina des del segle XVII al segle XX
Redacció 04/03/2020

Després d'un any de treball, un equip dirigit pel professor Josep M. Gregori, de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha finalitzat l'organització i la catalogació del fons musical del bisbat de Girona, format per l'Arxiu diocesà, l'Arxiu capitular de la catedral i la Biblioteca diocesana del Seminari.

El resultat, que es va presentar a la memòria conjunta del 2019, és el volum 10 de la col·lecció Inventaris dels Fons Musicals de Catalunya, amb un total de 984 pàgines i editat per la Universitat Autònoma de Barcelona i l'Institut d'Estudis Catalans, amb la col·laboració del Capítol de la Catedral de Girona i del Ministeri de Ciència i Innovació. El volum abasta obres dels mestres de Capella de la catedral gironina des del segle XVII fins al segle XX.

Un cop acabada la catalogació, el conjunt de la documentació musical ja es troba a disposició de la consulta de les persones interessades.
D'altra banda, la memòria del 2019 del Bisbat de Girona també inclou altres informacions, com la compra de mobiliari, les noves adquisicions de documents i llibres, els diferents treballs i publicacions, restauracions i les dades de les visites i d'atenció al públic.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET