Ràdio Estel
Pasqua de les Avellanes
ESGLÉSIA CATALUNYA 
Cancel·lada la Pasqua de les Avellanes 2020
S’ha decidit prendre aquesta mesura preventiva davant de l’epidèmia del coronavirus
MAC 11/03/2020

La celebració de la Pasqua Jove s’ha vist afectada per les mesures de control decretades per la proliferació del COVID-19. La Pasqua de les Avellanes dels Maristes i la Pasqua Jove de La Salle Catalunya han estat cancel·lades. Altres celebracions, com ara la Pasqua Jove Claver, dels Jesuïtes, i la Pasqua Familiar i d'Adults, dels Claretians, pròximament decidiran si cancel·len o no segons l'evolució dels esdeveniments.

  Per primera vegada a la seva història, la Pasqua de les Avellanes, que se celebra ininterrompudament des de l’any 1974 al monestir de Santa Maria de Bellpuig de les Avellanes, situat a la comarca de la Noguera, ha quedat anul·lada. Ha estat una decisió que s’ha pres des dels òrgans directius de l’acció educativa de la comunitat marista, informa el Gmà. Lluís Serra.

La mesura, que respon a una «estratègia de prevenció de solidaritat social», constata el Gmà. Lluís, s’ha decidit dur-la a terme per tal de minimitzar l’element de risc davant del contagi per aglomeracions humanes. També s’han suspès, entre altres actes, els Jocs Atlètics Maristes de Catalunya, que estaven previstos per al diumenge 29 de març.

Aquesta edició de la Pasqua de les Avellanes portava per lema «És el teu torn!» i havia de celebrar-se del 9 al 12 d’abril. En aquest esdeveniment es convida els joves a reflexionar i a conèixer l’Evangeli d’una manera nova, actual i profunda. Són joves inquiets que cerquen respostes, que creuen en un món millor i que veuen Jesús de Natzaret com una persona compromesa que va viure al límit i que va ser fidel a uns valors i a unes idees.

Anul·lada la Pasqua Jove de La Salle

Seguint el mateix criteri de prevenció, també s’ha cancel·lat la Pasqua Jove de La Salle Catalunya, que se celebra des de fa més de quaranta anys. En una reunió extraordinària celebrada dimarts 10 es va decidir que s'anul·laven totes les Pasqües del districte d'Arlep, que comprèn Espanya i Portugal.


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET