Ràdio Estel
Sant Òscar Romero té una capella dedicada a l'església de Santa Anna de Barcelona
ESGLÉSIA MÓN 
Aquest dimarts, 40 anys de l'assassinat de Sant Òscar Romero
Aquest aniversari de l'arquebisbe salvadorenc arriba dies després que el Papa hagi reconegut el martiri del jesuïta Rutilio Grande i dos laics
@IgnasiMiranda 24/03/2020

Es compleixen aquest dimarts, 24 de març, tot just 40 anys de l'assassinat d'Òscar Romero, arquebisbe de San Salvador, un home que no va tenir por de denunciar la violència institucional del règim salvadorenc, sobretot a finals dels anys 70. Sant Òscar Romero, canonitzat pel Papa Francesc ara fa un any i mig, va ser un gran defensor de la pau. Era conegut com "la veu dels sense veu", fins que va morir per un tret al cor mentre celebrava Missa a la capella d'un hospital.

Aquest 40è aniversari del martiri de l'arquebisbe Romero arriba només uns dies després que el Sant Pare hagi autoritzat la beatificació del jesuïta Rutilio Grande i dos companys laics, Manuel Solórzano i el jove de 15 anys Nelson Rutilio. Tots tres havien estat assassinats el 12 de març de 1977 a El Salvador per odi a la fe. Es desplaçaven per celebrar l'Eucaristia, però el vehicle on anaven va ser metrallat en plena carretera i van morir. Aquest martiri, ara reconegut pel Sant Pare i pel qual seran beatificats, es considera històricament precisament el preludi de l'assassinat de Sant Òscar Romero.

D'altra banda, diumenge passat es va complir un altre 40è aniversari, el de l'assassinat del jesuïta català Lluís Espinal, en aquest cas a Bolívia. S'està commemorant aquest fet amb diversos actes, ara ajornats per la crisi del coronavirus però que es reprendran tan aviat com sigui possible.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET