Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
Els farmacèutics afirmen que són “assitencials" i que treballen "com a sanitaris”
El Col·legi de Barcelona (COFB) recorda que col·labora amb la resta d’agents per evitar que els pacients hagin de desplaçar-se innecessàriament a centres d’atenció primària o hospitals
 30/03/2020


El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona (COFB) recorda que les farmàcies estan actuant estan en primera línia davant el coronavirus, motiu pel qual està centrant esforços per obtenir equips de protecció per al col·lectiu, segons ha explicat l a seva vicepresidenta, Núria Bosch,en declaracions al programa A Primera Hora de Ràdio Estel. Aquets últims dies, hi hagut un crit d’auxili dels establiments per tenir accés a un mínim de material de seguretat. Els farmacèutics han expressat la seva indignació pel fet que el Ministeri de Sanitat no els consideri col·lectiu de risc. De fet va ser ara fa una setmana quan Fernando Simón va dir públicament que no era necessari subministrar material de protecció per als professionals de les farmàcies. Ells reivindiquen que estan a primera línia atenent persones que no es troben bé i demanen al ministeri que se’ls consideri personal de risc per poder comprar guants, ulleres i mascaretes.

Per aquest motiu, les farmàcies comunitàries volen destacar  el  paper que duen a terme en la comunitat com a punts d’informació rigorosa i adequada a la població davant el coronavirus. “Els farmacèutics ens considerem assitencials i estem fent la nostra tasca com a sanitaris. En aquest sentit, estem treballant per descongestionar el sistema sanitari, donant molta informació, assessorant i ajudant els ciutadans que venen a la farmàcia”, ha explicat Núria Bosch.En la mateixa línia, per evitar visites als CAP en aquest moment d’intensa demanda d’atenció mèdica, CatSalut ha habilitat excepcionalment que aquests dies el farmacèutic, segons ha explicat Núria Bosch a Ràdio Estel, “podrà dispensar medicaments per a tractaments de llarga durada encara que el pla de medicació estigui caducat, excepte que siguin d’especial control”.

També aquest dilluns hem parlat amb Xavier Torrens, tot just després que s'hagin publicat en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) finalment aquesta mitjanit les noves mesures de l'estat d'alarma. Sobre la situació política que s’ha generat arrande tota aquesta crisi sanitària, el politòleg ha dit que “els dirigents no estan acostumats a prendre decisions arriscades”. Ha comentat igualment que “la cúpula política i alts càrrecs de sanitat, catalans i espanyols,  estan prenent decisons que es demoren per no assumir riscos".  Ha afegit que “els ciutadans necessiten missatges clars dels polítics, davant de l'esforç immens del personal sanitari”.

Podeu escoltar el programa sencer AQUÍ
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET