Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
La DINCAT recorda que els discapacitats intel·lectuals poden fer passejades terapèutiques
La Federació Catalana ha demanat que es garanteixi aquest dret d'aquestes persones a sortir sense ser estigmatitzades
 01/04/2020


La Federació Catalana de la Discapacitat Intel·lectual ha apel·lat a la responsabilitat i la sensibilitat de la societat davant les situacions viscudes per algunes persones durant els seus passejos terapèutics i se’ls permeti sortir al carrer sense ser ni increpades ni insultades. El director de DINCAT, Carles Campuzano, ha explicat a Ràdio Estel que “el confinament és dur per a tothom, però la ruptura de la rutina afecta especialment la gent amb trastorn autista, per a la qual sortir de casa és molt important per mantenir la rutina”. Campuzano també ha assegurat que “hi ha un marc legal molt clar, que estableix que les persones amb discapacitat intel·lectual poden sortir en el context d’aquestes passejades terapèutiques”.

Per aquest motiu, des de DINCAT, es demana que “la societat, com també la policia, sigui comprensiva”. Segons ha explicat el director de l’entitat, “s’han produït alguns incidents, que s'han pogut veure a les xarxes socials, amb veïns que eren increpats per altres veïns”. En aquesta línia, Carles Campuzano ha reclamat que, “en un moment on la societat està mostrant un compromís dels uns amb els altres, amb les persones amb discapacitat intel·lectual, també l’hem de tenir més que mai”.

En un altre moment de l’entrevista, Campuzano també ha destacat a Ràdio Estel que “no es recomana que una persona hagi de distingir amb algun símbol o distintiu cap tipus de discapacitat intel·lectual, perquè això seria estigmatitzar-los”. Ha afegit que “hi ha d’haver un pla de xoc del govern per mantenir el teixit associatiu d’acompanyament a les persones amb discapacitat intel·lectual” perquè, segons ha comentat també, “hi ha risc que el teixit d'unes 300 entitats, amb el panorama que sorgirà quan superem la crisi sanitària i arribi la crisi econòmica, se’n vagi a fer punyetes”.

Des de la pàgina web de DINCAT, també s’informa que el mateix Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert un canal de consultes sobre els efectes del COVID-19, per a professionals del sistema català de serveis socials, tant per via correu (covid19.tsf@gencat.cat) com per via telefònica, al telèfon 93 887 64 97.

Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET