Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
Laura Martínez: “La víctima de violència masclista està molt més aïllada aquests dies”
L’Institut Català de les Dones habilita una nova línia de whatsapp (671 778 540) per millorar la resposta a la nova situació
 02/04/2020


El programa 'A Primera Hora' de Ràdio Estel ha tractat aquest dijous una realitat crua: la de les dones que pateixen agressions masclistes i que actualment viuen confinades amb els seus agressors. Què cal fer? Fins a quin punt podem ajudar? Laura Martinez, presidenta de l'Institut Català de les Dones, ha respost a aquestes preguntes.L'organisme ha habilitat, per a aquests dies de confinament, una nova línia d’accés contra la violència domèstica, perquè les víctimes puguin explicar-ho tot. Es tracta d’un servei a través del whatsapp per millorar la resposta a la nova situació d’aïlllament i manca de mobilitat que dificulta l’accés de les dones i les joves als serveis presencials i el suport dels famililars i les amistats. “El telèfon 900 900 120 funciona 24 hores al dia els 365 dies. S’hi pot trobar assessorament jurídic i suport psicològic. També hem habilitat un número de WhatsApp, 671778540, per si no es pot fer una trucada de veu”, ha dit la presidenta de l’Institut Català de les Dones a Ràdio Estel.
 
D’aquesta manera, el nou número  671778540  amplia i facilita la comunicació escrita i immediata amb el servei permanent i confidencial d’atenció a dones en situació de violència masclista, 900 900 120, que gestiona l’ICD i que fins ara només es podia fer a través del correu electrònic 900900120@gencat.cat. “La víctima està molt més aïllada aquests dies, i no pot explicar-ho a ningú”, ha dit Laura Martínez en declaracions a Ràdio Estel. Ha afegit que, “a més, l’agressor sap que té més control sobre ella i, a sobre, està més nerviós”.

Laura Martínez també ha explicat altres iniciatives que s’estan realitzant des de l’Institut Català de les Dones en col·laboració amb altres entitats, com ara els Mossos d’Esquadra. La campanya es diu “Establiment segur contra la violència masclista”. Aquesta iniciativa es concreta en la col·locació d'un cartell, en lloc visible dels comerços, amb el missatge següent:“Establiment segur contra la violència masclista. Si aquests dies de confinament sents que casa teva deixa de ser un espai segur per a tu o els teus fills i filles, aquí truquem per tu al 900 900 120 o al 112. #NoEstàsSola #JoActuo”. Martínez ha recordat que “aquest telèfon no deixa rastre de la trucada ni a la factura”. A més, la directora de l’institut ha demanat “a la ciutadania en general que estigui més atenta a tota aquella gent que coneix cadascú i de la qual tingui alguna sospita”. I ha comentat també que, “si algun veí sent algun incident, que truqui al 112 perquè vingui la policia”.

Igualment Laura Martínez ha destacat que aquests dies de confinament “jutjats i policia funcionen”, i que “els serveis segueixen funcionant telemàticament però, quan és necessari, també presencialment”. La directora de l'ICD ha conclòs que “no s'aprecia que baixi la violència ni tan sols amb els joves, que teòricament s’han educat d’una altra manera". A més, ha dit que això es veu "a casa, no només amb els missatges, sinó també amb els exemples, ja que cal educar en la igualtat”.

Pots tornar escoltar AQUÍ
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET