Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
Amnistia exigeix al govern espanyol que porti tots els migrants a la península
El Centre d'Estada Temporal per a Immigrants (CETI) de Melilla alberga ara mateix 1.753 persones, el triple de la seva capacitat
 03/04/2020


Una nena de 16 mesos hospitalitzada per haver donat positiu per coronavirus és una resident de Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI) de Ceuta. A partir d'aquesta informació, que ha confirmat l'ingrés des de fa dies, Amnistia Internacional torna a mostrar la seva preocupació per la situació en aquests centres, que no es troben en condicions adequades per garantir la salut dels qui hi viuen. Per aquest motiu, en declaracions al programa A Primera Hora de Ràdio Estel, el portaveu d’Amnistia Internacional a Catalunya, Dani Vilaró, ha afirmat que “fa molt temps que s'està denunciant que són centres que, en condicions normals, ja no garanteixen les condicions d'higiene”. Per aquest motiu, demana “mesures per treure’ls d’un lloc on no es poden rentar les mans ni mantenir distancia prudencial”. A més, des d’Amnistia Internacional, també es reclama “el trasllat d’aquestes persones, que estan demanant asil (recordem-ho) perquè fugen de guerres i situacions difícils, a llocs amb condicions més adequades”.

Dani Vilaró, a més, ha recordat que “hi ha persones molt vulnerables; alguns amb el VIH o càncer, com també nens i nenes i dones embarassades". En aquesta línia, ha assegurat que "el que han de fer les autoritats és no esperar i traslladar aquestes persones a la península, on puguin tenir bones condicions de salut com qualsevol altra persona”. El portaveu d'Amnistia ha afegit que l'entitat “està en contacte amb les autoritats per demanar-los què pensen fer”. Vilaró ha conclòs que s’enten “que la situació és complexa”, i  alhora ha aclarit que “és difícil ara tenir accés a les autoritats”.

En un altre moment de l’entrevista, Dani Vilaró ha explicat que l'organització de defensa dels drets humans ha llançat una campanya per exigir que es protegeixi el personal sanitari. “Si cauen ells, que estan en primera línia, caiem tots, motiu pel qual exigim a les autoritats espanyoles el material de protecció que es necessita, entenent la dificultat del moment”, ha demanat Dani Vilaró.

Pots tornar a escoltar AQUÍ
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET