Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
Paco Sánchez (expert musical): “Aute és un dels artistes més complets”
El també director del programa ForeverJoves, a Ràdio Sant Boi, assegura que el cantautor, mort dissabte als 76 anys, deixa una creació polifacètica única en la història
 06/04/2020


No sé si sabíeu que Luis Eduardo Aute, encara que va néixer a Manila, era de pare català, idioma que parlava perfectament. Per això, i per la seva relació amb la Nova Cançó, va gravar alguns dels seus temes en català. Avui en el programa  A Primera Hora, hem pogut escoltar l’emblemàtic Al·leluia, número 1 del cantautor l'any 1967. Luis Eduardo Aute ha mort aquest dissabte en un hospital madrileny, segons han confirmat fonts de la seva família. Havia tingut un infart cerebral ara fa tres anys i mig, després d'un concert, i estava retirat dels escenaris des d'aquella data.

Qui va ser Luis Eduardo Aute dins de la història de la música popular? La música a casa nostra seria la mateixa sense ell? Paco Sánchez, expert en música pop i director del programa ForeverJoves a Ràdio Sant Boi, ha intentat donar resposta a aquests interrogants aquest dilluns en el programa 'A primera hora', de Ràdio Estel. “Aute és cantant, compositor, escultor, autor, poeta, autor de cine, un dels artistes més complets de la nostra història”, ha assegurat . A més, Paco Sánchez ha afegit, pel que fa al temari del cantautor, que “són cançons diferents al que estem acostumats. Treballa molt bé les lletres i els missatges que volia fer arribar”. En síntesi, ha dit que “és un poeta”. En aquest sentit, l’expert musical ha afirmat que “els  grans temes en les cançons d’Aute són l’amor bàsicament i l'erotisme”, i que aquest fet “aporta originalitat a les seves cançons”.

En declaracions a Ràdio Estel, Paco Sánchez també ha volgut destacar que la figura d’Aute, tot i que estava fins ara retirat dels escenaris, “segueix vigent i amb el seu públic”. Ha comentat, a més, que "potser no coneixem gaire les seves cançons, perquè no és comercial”. A banda, Sánchez ha subratllat els artistes com  Pedro Guerra o Ismael Serrano, com a exemples d’autèntics seguidors de la música de Luis Euduardo Aute.

Pots tornar a escoltar l'entrevista AQUÍ


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET