Ràdio Estel
RÀDIO ESTEL 
“Sóc infermera per això”
Miriam Parrilla, infermera de l’Hospital del Mar de Barcelona, ha expressat així de clar com és la seva feina, molt vocacional, aquests dies de crisi sanitària per la Covid-19
 06/04/2020


Aquest dilluns en el programa A Primera Hora de Ràdio Estel, ens hem preguntat com viu el personal sanitari, en primera línia de foc contra el coronavirus, tota aquesta crisi sanitària. Com se senten? Pateixen molt? Noten el suport de la societat i els dirigents? Se senten herois? N’hem parlat amb Miriam Parrilla, infermera a l'Hospital del Mar de Barcelona i treballa en una planta amb malalts per coronavirus. Ha explicat que, “a l’Hospital del Mar, ha canviat molt la distribució del treball", perquè el personal "anava molt desbordat al principi, però ara tot va molt millor i tots estan més organitzats”. A més, la infermera ha destacat que "s'han incorporat estudiants de 4t d’Infermeria, entre ells un que ha passat en pocs dies de fer pràctiques a passar informes a planta”.

Pel que fa al material sanitari, del qual s’han queixat molts professionals de la salut els darrers dies, la infermera de l’Hospital del Mar ha dit que “allò que és bàsic va arribant, però es dosifica molt i, tot i que no és òptim, ens anem adaptant al que tenim”. Pel que fa al coronavirus i a tot el que se’n sap fins ara, Miriam Parrilla ha deixat clar que els van fer “una formació express i una sessió telemàtica sobre el virus i la seva propagació, però es troba a faltar més formació sobre la manera de treballar”.

I de l’àmbit personal, Parrilla també ha explicat que el personal sanitari viu molts moments difícils. “La pitjor part és no poder tenir els familiars a prop. Tenim una tablet per fer videotrucades i això també ajuda molt els malalts, cosa que és molt emotiva”, ha detallat. La infermera, a més, ha subratllat que ara se sent més exposada a contagiar-se i a posar en risc la seva família, però ha aclarit que, malgrat tot, intenta arribar a casa i canviar de xip. “Sóc infermera per això”, ha sentenciat.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET