Ràdio Estel
El Sant Pare ha presidit, a la Casa de Santa Marta, la Missa del dilluns IV de Pasqua
PAPA FRANCESC 
El Papa demana "pau a les famílies i unitat en l'Església"
En la Missa diària, Francesc recorda que, a la llar, "s'intenten fer moltes coses noves per anar endavant", però "també hi ha violència"
@IgnasiMiranda 04/05/2020

El Papa ha expressat aquest dilluns el seu desig "que hi hagi pau a les famílies i unitat en l'Església". A l’inici de la Missa a la Casa de Santa Marta, Francesc ha pregat per les famílies tancades a casa per la pandèmia i perquè no hi hagi violència, sinó pau, paciència i creativitat. "Preguem per les famílies perquè, en aquest temps de quarantena, la família tancada a casa intenta fer moltes coses noves, molta creativitat amb els nens, amb tots, per anar endavant", ha dit. En la mateixa línia, ha lamentat que "moltes vegades hi ha violència domèstica", un altre motiu pel qual les famílies "han de continuar en pau amb creativitat i paciència, en aquesta quarantena".

Es pot escoltar AQUÍ l'última edició de DIARI DEL PAPA

En la seva homilia, el pontífex ha recordat que Jesús vol la unitat en l'Església, i ha fet una crida a superar la temptació de les divisions. El bisbe de Roma ha recordat que "ara fa 50 anys, després del Concili Vaticà II, l'Església va patir divisions, quan uns deien que eren d'aquest sector i uns altres del contrari". Francesc ha reconegut que "és legítim pensar així, però sempre que es faci dins la unitat de l'Església, sota el Pastor Jesús". El Sant Pare ha explicat que "el retret dels apòstols a Pere per haver entrat a la casa dels pagans dona pas a la resposta de Jesús, que es presenta com el pastor de tots amb ovelles que no venen d'aquest ramat i han de ser guiades també". El Papa ha definit aquesta situació com "la pregària per la unitat de tots els homes i les dones".

El Sant Pare ha comentat el fragment del capítol 11 del Llibre dels Fets dels Apòstols, proclamat aquest dilluns, en què Pere explica com l'Esperit Sant va baixar també sobre ells. A partir de l’evangeli d’aquest dilluns de la quarta setmana de Pasqua, el bisbe de Roma ha predict també sobre aquest fragment de Joan en què Jesús diu que la seva veu serà escoltada per un sol ramat que segueix l’únic pastor.

Francesc se suma al Dia Mundial de la Llibertat de Premsa

El Papa ha reivindicat també aquest diumenge un periodisme "lliure", coincidint amb el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa, que se celebra cada 3 de maig. Ho ha fet en un moment en què el món afronta la pandèmia per coronavirus, que ha deixat, almenys, 55 periodistes morts per Covid-19 els últims mesos, segons ha informat l'organització The Press Emblem Campaing. En un missatge de Twitter, el pontífex deia que, "en la crisi actual, necessitem un periodisme lliure al servei de totes les persones, especialment de les qui no tenen veu, un periodisme que es comprometi amb la recerca de la veritat i obri vies de comunió i de pau".

Cada any, el 3 de maig és una data en la qual se celebren els principis fonamentals de la llibertat de premsa. Aquesta data brinda l'oportunitat d'avaluar la llibertat de premsa a nivell mundial, de defensar els mitjans de comunicació dels atacs sobre la seva independència, així com de retre homenatge als periodistes que han perdut les seves vides en l'exercici de la seva professió.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET