Ràdio Estel
Els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya van tenir dimarts la segona reunió virtual de la Tarraconense
ESGLÉSIA CATALUNYA 
Els bisbes de Catalunya posen en comú la tornada a la normalitat
La Tarraconense, a la reunió 235, fa seves les disposicions generals de l'Episcopat espanyol i tracta temes logístics i econòmics de futur
@IgnasiMiranda 06/05/2020

Els bisbes de les diòcesis amb seu a Catalunya han decidit, després de la reunió 235 de la Tarraconense celebrada aquest dimarts amb connexió telemàtica, afrontar de manera coordinada la fase 1 de desconfinament establerta pel govern espanyol a partir de dilluns vinent, 11 de maig, sempre cadascú des de l'autoritat eclesiàstica i l'àmbit territorial propis. Les disposicions concretes sobre la reobertura del culte públic, previstes en aquest pla de retorn progressiu a la normalitat inicialment amb una ocupació màxima d'un terç a les esglésies, les regularà cada bisbe per a la seva diòcesi, igualment a partir "del que va disposar la Comissió Executiva de la Conferència Episcopal Espanyola en la seva nota del 29 d'abril de 2020, amb les mesures de prevenció, higièniques i organitzatives que l'acompanyaven".

La Tarraconense  recorda que "les parròquies i els llocs de culte reprendran les celebracions de l’Eucaristia  amb  participació  de  fidels  tenint  present  les fases  de  desescalada  que  les  autoritats  vagin  indicant  i  d'acord  amb  les disposicions que cada diòcesi determini". En la mateixa línia, els pastors de les 10 diòcesis amb seu a Catalunyan asseguren que tots ells estan fent o ja han publicat la seva pròpia regulació, sempre amb "prudència pastoral i en diàleg amb els interessats i les famílies". Finalment, en aquesta reunió, els prelats han destacat "el treball que les Càritas diocesanes porten a terme aquests dies, així com tots els serveis caritatius de les parròquies i centres d’atenció als necessitats". També han abordat "qüestions relatives al sosteniment econòmic de les parròquies durant aquest període de confinament i també de cara al futur immediat".
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET