Ràdio Estel
El culte jueu viu, com altres religions el compte enrere perquè torni a ser públic i als espais habituals
RÀDIO ESTEL 
La comunitat jueva es prepara per tornar a les sinagogues
Daniel Ashkenazí, rabí principal de Barcelona, destaca que “viuen el confinament amb incertesa i recel, però amb ganes de sortir-ne”
Redacció 12/05/2020


Es calcula que, ara per ara, hi ha uns 11.000 catalans de religió jueva, per bé que la comunitat més activa es reduiria a uns 5.000 practicants. Daniel Ashkenazí, rabí principal de Barcelona, ha explicat aquest dimarts, en el programa ‘A primera hora’, que la comunitat jueva “està vivint aquest confinament amb incertesa i recel, però amb ganes de sortir-ne del tot”. 

El sàbat és la celebració jueva setmanal, que comença divendres quan es pon el sol i s'acaba el mateix dissabte al vespre. Segons Daniel Ashkenazí, l’observança d’aquesta jornada “s’ha fet a casa, ja que ésun dia de guarda i no es pot fer ús dels aparells teconologics”. Ha afegit que no “han tingut problemes en posar en pràctica els rituals jueus”. D’altra banda, el rabí principal de Barcelona ha assegurat a Ràdio Estel que “s’ha treballat molt bé amb les funeràries”. 

En un altre moment, Daniel Ashkenazi ha afirmat que “el president Quim Torra s’ha posat em contacte” amb ells “per poder realitzar una celebració interreligiosa conjunta” en memòria de les víctimes del Covid-19. A més, ha dit que la comunitat jueva treballa aquests dies per tornar a la normalitat. “Estem preparant els centres de culte perquè, a poc a poc, puguem tornar a les sinagogues, quan les autoritats ho permetin”, ha conclòs. 
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET