Ràdio Estel
Anton Gasol, degà del Col·legi d'Economistes, ha analitzat aquest dilluns l'actualitat des de l'espai 'El Mirador'
SOCIETAT 
“Espanya és dels més castigats per la crisi sanitària i econòmica"
Anton Gasol, degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya, destaca que "sectors com ara l'hostaleria o el turisme són un quart del PIB"
@rafasanahuja / @IgnasiMiranda 19/05/2020

El Banc d'Espanya ha descartat la seva estimació menys pessimista sobre l'impacte del Covid-19 en l'economia. La hibernació de l'activitat provocarà una contracció molt severa del Producte Interior Brut aquest any, entre el 9,5 i el 12,4 per cent. A més, el 2021, la recuperació no permetrà assolir el nivell previ a la crisi, ja que la recuperació econòmica oscil·larà entre el 6,1 per cent i el 8,5. Amb aquestes dades, el degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya, Anton Gasol, ha dit aquest dilluns, en una entrevista al programa El Mirador de l’actualitat, que “la nostra economia és una de les més castigades però una raó molt senzilla: que estem repenjats en l'hostaleria, el comerç i el turisme, sectors que representen una quarta part del PIB, cosa que fa que siguem un dels països més castigats per la crisi sanitària i econòmica”.

En un altre moment, Gasol també ha dit que “la primera cosa que hauríem de posar en valor és el sector públic perquè sense ell no es podria lluitar per tirar endavant”. L’economista ha explicat que, “si no hi hagués sector públic, amb aquesta caiguda total del sistema, els treballadors no podrien rebre cap ajuda”, i també ha comentat que “la vida de les persones te un valor incommensurable, motiu pel qual posar-hi preu es segurament una quimera”. Finalment, pel que fa a l’endeutament, el degà del Col·legi d’Economistes ha dit que “hi ha la possibilitat de fer-ho per a generacions futures”. Igualment ha conclòs que “les retallades en determinats sectors són contraproduents, i ara és moment de potenciar econòmicament la ciència, la recerca, l'educació i la sanitat”.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 18 de maig.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET