Ràdio Estel
La segona volta de les eleccions municipals franceses ha estat marcada també per una baixa participació
POLÍTICA 
"Macron ha rebut un avís seriós del qual es pot recuperar"
L'economista Josep Vila Abelló interpreta el fracàs del partit del president a les municipals franceses com "un crit d'alarma ecologista"
@IgnasiMiranda 29/06/2020

L'economista Josep Vila Abelló ha interpretat el resultat de les eleccions municipals franceses, que van viure aquest diumenge la segona volta, com "un avís seriós a Emmanuel Macron, del qual es pot recuperar". En una entrevista al programa El Mirador de l'actualitat de Ràdio Estel, ha destacat que l'actual president "és molt intel·ligent i captarà el missatge, davant uns socialistes, per exemple, que no presenten ara alternatives". Igualment ha dit que "François Hollande va fracassar com a president, i els francesos van elegir un successor novedós". El també fundador del Grup Sènior del Col·legi d'Economistes de Catalunya ha comentat que "els francesos ha dit a Macron, en un moment molt difícil per la crisi de les armilles grogues i més recentment amb la crisi sanitària, que canviï les seves polítiques durant els dos anys que li queden, en una línia més propera a l'ecologisme, en el qual França ha estat sempre, d'altra banda, país capdavanter".

En un altre moment però en la mateixa línia, l'economista de nacionalitat francesa ha definit els resultats com "un crit d'alarma ecologista, en forma de preocupació pel medi ambient i la natura". Recordem que els verds han tingut una important pujada en aquests comicis, amb capacitat de governar en algunes ciutats. Vila Abelló, d'altra banda, ha recordat que "la ultradreta manté també una força important", en el que seria l'antítesi ideològica dels verds. Finalment, ha expressat la seva "esperança que la pandèmia i els seus afectes no tinguin com a conseqüència futura una participació encara més baixa que l'actual" als països europeus.

Es pot escoltar AQUÍ el programa El Mirador de l'actualitat d'aquest dilluns 29 de juny.
  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET