Ràdio Estel
PAPA FRANCESC
Francesc:"Sigues cristià de substància, no de façana"
El Papa recorda que la justícia que proposa Jesús "és superior, animada per l'amor i la misericòrdia i evitant el risc de formalisme"
@IgnasiMiranda 12/02/2017

El Papa ha fet aquest diumenge una crida a tots els cristians perquè ho siguin de manera autèntica, "de substància i no pas de façana". En resar l'Àngelus davant de desenes de milers de persones a la Plaça de Sant Pere, Francesc ha comentat un nou fragment en què l'evangelista Mateu narra el Sermó la Muntanya. A partir del text, ha invitat els creients a "demanar a la Mare de Déu, dona de l'escolta i de l'obediència, que els ajudi a apropar-se cada vegada més a l'evangeli". En aquesta línia, el pontífex ha recordat que tot això "només és possible amb la gràcia de l'Esperit Sant, que ens permet fer tot amb amor i realitzar d'aquesta manera plenament la voluntat de Déu".

El Sant Pare ha explicat que, en el passatge evangèlic proposat per la litúrgia del dia, Jesús desitja ajudar els qui l'escolten a fer una relectura de la llei de Moisès. Després de recordar que Jesús ens ensenya com realitzar plenament la voluntat de Déu, amb una "justícia superior" en relació amb la dels escribes i dels fariseus, el bisbe de Roma ha destacat que "es tracta d'una justícia animada per l'amor, la caritat i la misericòrdia i, per tant, capaç de realitzar la substància dels manaments, evitant el risc del formalisme".

Al costat de la Paraula de Jesús, que va a l'arrel del mal, el Papa ha anlitzat també tres aspectes del pecat de l'home, que són l'homicidi, l'adulteri i el jurament. Abans d'invocar l'ajuda de la Mare de Déu, Francesc ha conclòs que "estem cridats a instaurar entre nosaltres, en les nostres famílies i en les nostres comunitats, un clima de transparència i de confiança recíproca, de manera que puguem ser considerats sincers sense recórrer a intervencions superiors per ser creguts". En la causa d'aquesta reflexió, ha situat "la desconfiança i la difidencia recíproca que sempre amenacen la serenitat".

El pontífex ha viscut un cap de setmana també marcat per la celebració, dissabte, de la festa de la Mare de Déu de Lourdes i la Jornada Mundial del Malalt. En el seu missatge, Francesc presenta Maria des de "la seva mirada, que consola els malalts". També s'ha complert, el mateix dia, el quart aniversari de la renúncia de Benet XVI. L'actual Papa emèrit, segons els analistes i vaticanistes, confirma amb la seva presència eclesial, discreta i retirat en la pregària, l'encert i la vigència d'una decisió que ha donat un nou impuls a l'Església i ha generat un vincle de fraternitat entre Francesc i el seu predecessor. Recordem que Benet XVI, minvat ja per l'edat i la pèrdua de força física, complirà 90 anys el proper 16 d'abril.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET