Ràdio Estel
Peu de foto: El director, Llorenç Castelló, amb l'Escolania de Montserrat
FÓRMULA ESTEL 
Jornada de Portes Obertes de l'Escolania de Montserrat!
El prefecte de l’Escolania ha explicat les singularitats del cor, la residència i l'escola.
@BorjaDeMaria 02/03/2017

És temps de preinscripcions escolars, L’Escolania de Montserrat celebra per primer cop en diumenge, el 5 de març, la jornada anual de portes obertes, que està pensada per a nens a partir de Primer d’Educació Primària, i les seves famílies. 

Des del curs 2005-2006, els nous alumnes de l’Escolania entren a 4rt de Primària –i algun a 5è-, la qual cosa facilita la seva integració en el cor i la seva formació musical. 

L’estada a la residència, de dilluns a divendres, també és optativa, a petició dels pares o dels propis nois; i el cap de setmana –de divendres a la tarda a diumenge al matí- el passen a casa, amb les seves famílies. Diumenge al matí, els escolans prenen part a la Missa Conventual del Monestir, i a la tarda participen a l’ofici de Vespres amb la comunitat benedictina. Fora d’aquests dos moments, els escolans poden estar al costat dels seus pares i germans. 

El Pare Sergi d’Assís, prefecte de l’Escolania de Montserrat, ha explicat a la Fórmula Estel que la flexibilitat de residència ha canviat molt en els últims anys: “El cap de setmana van a casa, i entre setmana, si són de prop, poden anar a casa també. L’Escolania sempre està oberta per si, per exemple, una mare vol venir”.

El Pare Sergi d’Assís també ha apuntat els requisits per ser escolanet de Montserrat: “Tenir una veu sana, habilitats per a cantar, perquè som un cor. Som un cor, una escola i una residència, però l’origen de l’Escolania és que és un cor que canta a Montserrat, però també a molts altres llocs. També capacitat per a afinar, però això en certa manera es pot educar. I després també mirem altres coses, com la capacitat de socialització amb els companys”.

En la jornada de portes obertes, que comença aquest diumenge a les 12.30h, un cop finalitzada la missa i després del cant de la Salve i el Virolai, els escolans fan de guies dels nens interessats i les seves famílies. A les 15h tindran lloc activitats de lleure per als nens i, paral·lelament, se celebrarà una reunió informativa per als pares i mares. 

Les inscripcions es fan al web www.escolania.cat o trucant al 93 877 77 67.

Més notícies sobre FÓRMULA ESTEL

"El sexe ha passat de ser una cosa íntima a una mena de mercaderia permamenent"

Assekes trenca amb el seu tercer disc

El 68% dels catalans considera molt important conèixer les religions

"Com s'adquireix la sobirania? Te la donen, o la tens?"


  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET