Ràdio Estel
Peu de foto: El director, Llorenç Castelló, amb l'Escolania de Montserrat
FÓRMULA ESTEL 
Jornada de Portes Obertes de l'Escolania de Montserrat!
El prefecte de l’Escolania ha explicat les singularitats del cor, la residència i l'escola.
@BorjaDeMaria 02/03/2017

És temps de preinscripcions escolars, L’Escolania de Montserrat celebra per primer cop en diumenge, el 5 de març, la jornada anual de portes obertes, que està pensada per a nens a partir de Primer d’Educació Primària, i les seves famílies. 

Des del curs 2005-2006, els nous alumnes de l’Escolania entren a 4rt de Primària –i algun a 5è-, la qual cosa facilita la seva integració en el cor i la seva formació musical. 

L’estada a la residència, de dilluns a divendres, també és optativa, a petició dels pares o dels propis nois; i el cap de setmana –de divendres a la tarda a diumenge al matí- el passen a casa, amb les seves famílies. Diumenge al matí, els escolans prenen part a la Missa Conventual del Monestir, i a la tarda participen a l’ofici de Vespres amb la comunitat benedictina. Fora d’aquests dos moments, els escolans poden estar al costat dels seus pares i germans. 

El Pare Sergi d’Assís, prefecte de l’Escolania de Montserrat, ha explicat a la Fórmula Estel que la flexibilitat de residència ha canviat molt en els últims anys: “El cap de setmana van a casa, i entre setmana, si són de prop, poden anar a casa també. L’Escolania sempre està oberta per si, per exemple, una mare vol venir”.

El Pare Sergi d’Assís també ha apuntat els requisits per ser escolanet de Montserrat: “Tenir una veu sana, habilitats per a cantar, perquè som un cor. Som un cor, una escola i una residència, però l’origen de l’Escolania és que és un cor que canta a Montserrat, però també a molts altres llocs. També capacitat per a afinar, però això en certa manera es pot educar. I després també mirem altres coses, com la capacitat de socialització amb els companys”.

En la jornada de portes obertes, que comença aquest diumenge a les 12.30h, un cop finalitzada la missa i després del cant de la Salve i el Virolai, els escolans fan de guies dels nens interessats i les seves famílies. A les 15h tindran lloc activitats de lleure per als nens i, paral·lelament, se celebrarà una reunió informativa per als pares i mares. 

Les inscripcions es fan al web www.escolania.cat o trucant al 93 877 77 67.

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET