Ràdio Estel
Peu de foto: Miquel Pros i Gonzalo Fernández
FÓRMULA ESTEL 
"No s’ha de creure en l’homeopatia. Has de veure el resultat"
L'ex-director del Màster d’Homeopatia de la UB, Gonzalo Fernández, i el metge naturista, Miquel Pros, argumenten que sí que hi ha evidència científica
@BorjaDeMaria 09/05/2017


El març de 2016 la Universitat de Barcelona va retirar el Màster d’Homeopatia que es feia des del 2004. Gonzalo Fernández n’era el director, i aquest dimarts a l’espai Naturalment, doctor Pros, de la Fórmula Estel, ha explicat els motius: "Els mitjans de comunicació continuen dient que és per manca d'evidències científiques. Després de 21 anys, amb unes enquestes internes que fan els alumnes d’excel·lència en aquest màster, es va retirar quan estava aprovat per la comissió evaluadora de la mateixa Universtat. Ens vam assabentar d'un dia per l'altre, i aquesta és tota la raó que tenim". Al seu costat ha estat el metge Miquel Pros, que està “indignat” i creu que és un tema “molt greu”. “Jo penso que això hauria de tenir conseqüències penals. Estem jugant amb la salut de la gent, poca conya”.

El metge Miquel Pros, especialitzat en medicina natural, rebutja l’argument que l'homeopatia no té evidència científica, quan ha vist durant 40 anys que els malalts es guareixen: “Aquesta és la realitat científica. La resta, a mi m’importa 3 pitos. Hi ha molts treballs científics, però l’autèntica ciència és la que fem tu i jo diàriament a les nostres consultes”. El metge homeòpata Gonzálo Fernández ha afegit: “El vertader esperit científic és el que veiem evidències i veiem indicis i s’investiga. I nosaltres ara podem presentar suficients evidències científiques per dir que l’homeopatia està més allà del placebo, que a vegades es diu”. El metge ha apuntat: “Hi ha més de 1500 estudis fets, replicats, repetits, complint els màxims requisits estàndards, la meitat dels quals dóna un efecte positiu en cèl·lules de laboratori on no hi ha possibilitat d’efecte placebo. És més o menys la proporció que tenen els estudis convencionals”.

Per la seva banda, Pros ha estat contundent assenyalant als responsables del desprestigi de l’homeopatia: "La indústria farmacèutica ha vist amenaçada la seva salut, jo crec que ha fet sostre en la quotidianitat de les malalties que ens afecten, i la gent, que no és tonta, arriba un moment que diu: ‘Prou de química’: Per què no provem l’homeopatia? Van a l’homeopatia i funciona. I això ha tret una quota de mercat considerable. Pensa que les nostres consultes creixen d’una forma exponencial, i clar, a la indústria farmacèutica estan literalment acollonits. Aquesta és la realitat! No hi ha més! I a més hi ha un agravant: la tercera causa de mort en el món occidental són els efectes secundaris de la química, llavors, per l’amor de Déu...!”. Pros ha apuntat interessos econòmics en la campanya en contra de l’homeopatia: “A la televisió la majoria que en parla no té ni idea”, ha observat. “Estan subvencionats: hi ha un taló per sota taula, això és evident. No ho podem demostrar, però és la realitat".

Gonzalo Fernández, actualment director del Màster d’Homeopatia a l’Acadèmia de Medicina Homeopàtica de Barcelona, ha defensat: “No s’ha de creure en l’homeopatia. Has de veure el resultat”. Fernández ha revelat que el 88% de les persones que es tracten amb homeopatia està molt contenta i ho recomenaria.

Escolta l’espai 'Naturalment, doctor Pros' (minut 5)

  El Rosari   Cant de la Salve
  Laudes   Vespres
  Completes   Missa Catedral
  Missa Montserrat
Urgell Solsona Vic Lleida Tortosa Tarragona San Feliu de Llobregat Terrassa Barcelona Girona
  INTRANET