ï»ż RĂ dio Estel
ï»ż





PĂ gines que m'han corprĂšs

Dia d'emissiĂł: Dimecres
Horari: de 23h a 23.30h
Tipus de programa: Divulgatiu

DescripciĂł: PĂ gines que m'han corprĂšs no Ă©s un programa sobre llibres, sinĂł un programa sobre com els llibres ens fan sentir, sobre com els llibres sĂłn capaços d’inspirar-nos.


Al final de cada programa, ens desvela qui Ă©s l’autor del text que ha llegit i a quina obra pertany. Escoltar el text sense saber qui n’és l’autor permet rebre’l sense filtres: es tracta d’una dona o d’un barĂł? És catalĂ ? CastellĂ ? AnglĂšs? De l’actualitat? Un autor clĂ ssic? 


A la web del programa podreu trobar els textos corresponents a cada emissiĂł acompanyats de la selecciĂł de frases que ha comentat la Teresa. El programa tĂ© un component interactiu: els oients podeu enviar a l’adreça paginesquemhancorpres@radioestel.cat les pĂ gines que a vosaltres us hagin corprĂšs i la Teresa en triarĂ  una per tal de comentar-la un cop al mes. Els textos que envieu han de ser com a mĂ xim de 2 pĂ gines del llibre (mĂ xim 3.000 carĂ cters).

DirecciĂł: Teresa Forcades
RedacciĂł:
PresentaciĂł: Teresa Forcades

Email: paginesquemhancorpres@radioestel.cat
Web:

Facebook:
Twitter:




   







REPETIT

20180221-23_00PAGINESQUEMHANCORPRES.MP3

PROGRAMA 23

AixĂČ se sent intensament o no se sent. Es poden tenir principis, i llavors nomĂ©s Ă©s una broma estĂštica de la qual hom s’aprofita. PerĂČ si no es tenen principis o potser s’han diluĂŻt una mica, com era el cas d’Homo quan viatjava, pot passar que aquests fenĂČmens vitals prenguin possessiĂł d’allĂČ que ha quedat sense propietari. Tanmateix no li donaven cap jo nou que haguĂ©s esdevingut cobejĂłs de benaurança i que alhora toquĂ©s de peus a terra, sinĂł que simplement s’establien sense gens de coherĂšncia en indrets bells, a les clivelles per on el seu cos respirava. Homo sentia una cosa estranya, sentia que es moriria aviat, perĂČ no sabia com ni quan. La seva vella vida s’havia tornat frĂ gil; era com una papallona que a mesura que s’acosta la tardor va esdevenint mĂ©s i mĂ©s feble.

De vegades en parlava amb GrĂ­gia; ella tenia una manera molt particular d’assabentar-se’n: amb tant de respecte com si es tractĂ©s d’una cosa que li havien confiat, i sense gens d’egoisme. Semblava trobar normal que darrera les seves muntanyes hi haguĂ©s persones que ell estimĂ©s mĂ©s que no a ella, que ell estimava amb tota l’ànima. I ell sentia que aquest amor no s’esllanguia, sinĂł que s’enfortia i es renovava; no empal·lidia pas, perĂČ com mĂ©s intensament s’acoloria, ell perdia la capacitat de decidir res o d’entrebancar-se amb coses de la realitat. Es mirĂ©s com es mirĂ©s, freturava de pes i estava lliure de qualsevol de les banalitats d’aquest mĂłn; era l’amor que nomĂ©s coneix aquell qui ha d’acabar la seva vida i esperar la mort; encara que abans haguĂ©s estat tan sĂ , li va recĂłrrer el cos un enardiment com el d’alguns paralĂ­tics que un bon dia llencen les crosses i es posen a caminar.

FRASES QUE HE COMENTAT DURANT EL PROGRAMA:

1. PERÒ SI NO ES TENEN PRINCIPIS O POTSER S’HAN DILUÏT UNA MICA, COM ERA EL CAS D’HOMO QUAN VIATJAVA, POT PASSAR QUE AQUESTS FENÒMENS VITALS PRENGUIN POSSESSIÓ D’ALLÒ QUE HA QUEDAT SENSE PROPIETARI.

2. SINÓ QUE SIMPLEMENT S’ESTABLIEN SENSE GENS DE COHERÈNCIA EN INDRETS BELLS, A LES CLIVELLES PER ON EL SEU COS RESPIRAVA.

3. SEMBLAVA TROBAR NORMAL QUE DARRERA LES SEVES MUNTANYES HI HAGUÉS PERSONES QUE ELL ESTIMÉS MÉS QUE NO A ELLA, QUE ELL ESTIMAVA AMB TOTA L’ÀNIMA.

4. ENCARA QUE ABANS HAGUÉS ESTAT TAN SÀ, LI VA RECÓRRER EL COS UN ENARDIMENT COM EL D’ALGUNS PARALÍTICS QUE UN BON DIA LLENCEN LES CROSSES I ES POSEN A CAMINAR.


MOSTRA/OCULTA PORTADA



QUINES SÓN LES PÀGINES QUE A TU T’HAN CORPRÈS? Per mitjĂ  d’aquest formulari pots fer-me arribar la teva proposta de pĂ gines que t’han corprĂšs. El text que envĂŻis ha de ser en catalĂ  i ha de tenir un mĂ xim de 3.000 carĂ cters. Cal que indiquis l’autor, el tĂ­tol del llibre, el nom del traductor en cas que l’original no sigui catalĂ , l’editorial, l’any d’ediciĂł i tambĂ© el nĂșmero de les pĂ gines d’on has tret el text. D’entre tots els textos que m’arribin en triarĂ© un cada mes per comentar en un dels programes. T’animes a enviar el teu text?
Nom
Email
PoblaciĂł
Comentari