En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

L'enquesta d'aquesta setmana: Creus que les empreses de moda, els mitjans i la publicitat incideixen en els trastorns alimentaris?

Alllarg d’aquesta setmana parlaremde la pressió estètica que els mitjans de comunicació, la publicitat i lesempreses de moda exerceixen sobre les persones, especialment sobre les…

3 febrer 2014

Comparteix

Alllarg d’aquesta setmana parlaremde la pressió estètica que els mitjans de comunicació, la publicitat i lesempreses de moda exerceixen sobre les persones, especialment sobre les dones.


Elsestereotips de bellesa que s’imposen des de les passarel·les i a travésd’algunes campanyes publicitàries, són una forma més de violència. La promocióde les talles minúscules i de cossos extremadament prims com l’estàndard debellesa que hem d’arribar a assolir pot acabar derivant en trastornsalimentaris.


Aquestesmalalties no tenen una base biològica i un dels factors que les desencadenen ésla pressió social a la que els nois i noies estan sotmesos, fruit dels cànonsestètics amb què la publicitat i els mitjans de comunicació ens bombardegenconstantment. La indústria de la moda, per la seva banda, també juga un paperdestacat en la estigmatització d’aquelles talles que se surten de lesclàssiques 36 i 38.


L’úsdel photoshop en alguns anuncis publicitaris per a reconstruir el cos i la caradels models fa que la imatge que rebem els consumidors sigui esbiaixada i quebusquem assemblar-nos a uns patrons irreals, que senzillament no existeixen.


Acontinuació us adjuntem l’enllaç d’un vídeo que exemplifica la manipulació dela imatge que pot fer el photoshop:

Per atenir més informació sobre els trastorns alimentaris més comuns, clica aquí:

http://www20.gencat.cat/portal/site/JoveCat/menuitem.f598eea3d2e90df812d7ed42b0c0e1a0/vgnextoid=bf63ff6392180110VgnVCM1000000b0c1e0aRCRD

Ésper això que aquesta setmana us preguntem si  Creieu que les empresesde moda, els mitjans i la publicitat insideixen en els trastorns alimentaris?


Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Ràdio Estel potencia l’informatiu matinal i el servei pastoral

temporada 2425 de Ràdio Estel

La informació religiosa i social guanya terreny amb l’informatiu 'Sense distància' de 13 a 14 h

6 setembre 2024

Redacció

RÀDIO ESTEL

RELIGIÓ

El Mil·lenari de Montserrat comença a Ràdio Estel

programa especial mil·lenari de Montserrat

L'emissora retransmet les celebracions previstes pel cap de setmana del 7 i 8 de setembre

5 setembre 2024

Redacció

Sense categoria

Pluja de crítiques per la burla al cristianisme en la cerimònia d’obertura dels Jocs

L’endemà mateix de la cerimònia d’obertura dels Jocs de París, la Conferència Episcopal Francesa ha emès un comunicat en què deplora profundament “la burla i l’escarni” envers el cristianisme viscuda en una paròdia de l’Últim Sopar.

28 juliol 2024