En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA MÓN

Càritas internacional, amb l'Església iraquiana

Càritas internacional "dóna suport i solidaritat" a l'Església de l'Iraq. Així ho expressa en una carta del president de Càritas internacional, el cardenal Oscar Rodríguez…

23 agost 2014

Redacció

Comparteix

Càritas internacional "dóna suport i solidaritat" a l'Església de l'Iraq. Així ho expressa en una carta del president de Càritas internacional, el cardenal Oscar Rodríguez Maradiaga, enviada al patriarca catòlic caldeu, Mons. Louis Raphael Sako, i al president de Càritas Iraq, Mons. Shleimon Warduni.

El cardenal Rodríguez reitera l'ajuda de Càritas per "alleujar el patiment, donar aliment i sostre, i curar dels traumes soferts". La carta expressa la preocupació per la situació dels cristians, els yazidís i altres minories obligades a fugir per la ferocitat dels jihadistes. També per "les conseqüències que aquesta onada de violència podria tenir sobre el diàleg entre l'islam i el cristianisme i sobre la coexistència pacífica desitjada i apreciada per la majoria de musulmans i els cristians al Pròxim Orient i a tot arreu".

La carta elogia "el coratge i la fermesa demostrada per l'Església iraquiana". El purpurat aprofita per adreçar-se als militants de l'Estat Islàmic i els demana que "aturir l'atrocitat i treballin per a la construcció de societats en les quals tots els éssers humans, que pertanyin a comunitats minoritàries o no, puguin viure en pau".

Finalment fa una crida a la comunitat internacional perquè es garanteixi la seguretat de les persones, que es retorni l'estat de dret i s'aturi el subministrament d'armes a qui comet aquests crims contra la vida i la dignitat humana.

Per llegir la carta, en anglès, podeu clicar aquí.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Ràdio Estel potencia l’informatiu matinal i el servei pastoral

temporada 2425 de Ràdio Estel

La informació religiosa i social guanya terreny amb l’informatiu 'Sense distància' de 13 a 14 h

6 setembre 2024

Redacció

RÀDIO ESTEL

RELIGIÓ

El Mil·lenari de Montserrat comença a Ràdio Estel

programa especial mil·lenari de Montserrat

L'emissora retransmet les celebracions previstes pel cap de setmana del 7 i 8 de setembre

5 setembre 2024

Redacció

Sense categoria

Pluja de crítiques per la burla al cristianisme en la cerimònia d’obertura dels Jocs

L’endemà mateix de la cerimònia d’obertura dels Jocs de París, la Conferència Episcopal Francesa ha emès un comunicat en què deplora profundament “la burla i l’escarni” envers el cristianisme viscuda en una paròdia de l’Últim Sopar.

28 juliol 2024