En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

La parròquia de Santa Dorotea de Barcelona es bolca per les festes de la seva patrona, el divendres 6 de febrer

El responsable de la cura pastoral de la parròquia de Santa Dorotea de Barcelona, el diaca  Josep Vidal, ha explicat aquest dimecres, a la Fórmula…

28 gener 2015

Redacció

Comparteix
El responsable de la cura pastoral de la parròquia de Santa Dorotea de Barcelona, el diaca  Josep Vidal, ha explicat aquest dimecres, a la Fórmula Estel de Ràdio Estel, els actes previstos per celebrar la festivitat de la seva patrona el proper divendres 6 de febrer. Vidal ha afirmat que l’objectiu de la festa és “obrir la parròquia al barri i ser-hi present”. Tota la informació i el programa d'actes es pot trobar aquí.
Els actes de celebració comencen aquest divendres 31 de gener, amb una gimcana popular amb el lema Què saps del barri?. El dia de la festivitat, divendres 6, s’inaugura una exposició de dibuixos i textos elaborats per la gent de la parròquia i, a les 21.00 h., tindrà lloc el Concert de Nit, amb la Coral Canticòrum acompanyada per una petita dramatizació de Santa Dorotea i també amb cants de gospel. L’acte solemne se celebrarà el diumenge 8 de febrer amb la Missa a les 12.00h presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona Sebastià Taltavull, que donarà pas a un dinar de germanor a l’Institut XXV Olimpíada
Santa Dorotea va néixer a Cesarea de Capadòcia a finals del segle III. Era una noia maca, noble  i amb molts pretendents. Però el fet més característic de Dorotea va ser que era molt respectada pels cristians, com també pels mateixos pagans.  A l’instant de morir, va aparèixer un infant amb tres pomes i tres roses vermelles com si fossin en ple mes de maig, fet prodigiós tenint en compte que la seva mort va ser al febrer. Santa Dorotea es considerada la patrona dels floristes i els jardiners. La parròquia que porta el nom d'aquesta santa es troba al carrer Santa Dorotea,  tocant a la plaça d’Espanya de Barcelona.  
Es pot escoltar aquí (des del minut 30'00") tota l'entrevista al diaca Josep Vidal.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Ràdio Estel potencia l’informatiu matinal i el servei pastoral

temporada 2425 de Ràdio Estel

La informació religiosa i social guanya terreny amb l’informatiu 'Sense distància' de 13 a 14 h

6 setembre 2024

Redacció

RÀDIO ESTEL

RELIGIÓ

El Mil·lenari de Montserrat comença a Ràdio Estel

programa especial mil·lenari de Montserrat

L'emissora retransmet les celebracions previstes pel cap de setmana del 7 i 8 de setembre

5 setembre 2024

Redacció

Sense categoria

Pluja de crítiques per la burla al cristianisme en la cerimònia d’obertura dels Jocs

L’endemà mateix de la cerimònia d’obertura dels Jocs de París, la Conferència Episcopal Francesa ha emès un comunicat en què deplora profundament “la burla i l’escarni” envers el cristianisme viscuda en una paròdia de l’Últim Sopar.

28 juliol 2024