RÀDIO ESTEL
Marina Geli: “La igualtat entre homes i dones és la revolució més silenciosa, pacífica i important del segle XXI”
Aquest diumenge passat, com cada 8 de març, es va celebrar el Dia Internacional de les Dones. La jornada simbolitza la lluita que les dones…
9 març 2015
Redacció, 
Aquest diumenge passat, com cada 8 de març, es va celebrar el Dia Internacional de les Dones. La jornada simbolitza la lluita que les dones de tot el món han desenvolupat, al llarg del temps, a favor de la igualtat. En declaracions aquest dilluns a la Fórmula Estel, de Ràdio Estel, l’exconsellera de Salut Marina Geli, diputada al Parlament i fundadora del Moviment d’Esquerres, ha dit que no s'ha de renunciar mai a les utopies i que “la igualtat de gènere és la revolució més silenciosa, pacífica i important del segle XXI”. Ha assegurat que “conciliació familiar i laboral són dos conceptes compatibles”. En aquest sentit, la diputada creu que “la compatibilitat és possible si tothom assumeix que la vida familiar és responsabilitat de tothom”. L’exconsellera i exdirigent del Partit dels Socialistes de Catalunya és mare de dos fills, casada, metgessa i política, i ella diu que "sense horaris".
Coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, Marina Geli ha plantejat un debat de dimensions importants. Segons l'exconsellera, en l’actualitat, s’ha allargat massa el temps fins que es té el primer fill. “L’edat de maternitat a Catalunya està al voltant dels 30 anys” ha afirmat. En aquesta mateixa línia, Geli ha destacat que “aquest debat ha d’avançar entre homes i dones, i donar un valor just a la maternitat i a la unitat familiar”.
Pel que fa a les línies vermelles que cap persona no hauria de deixar traspassar, Marina Geli ha assegurat que existeix un maltractament soterrat psicològic, físic i social envers les dones. “Ningú ha de mermar la dignitat de ser persona”, ha dit. I per fer possible la conciliació laboral, s’ha mostrat partidària d’un canvi d’horaris perquè creu que això ajudaria tothom. A més, l’exconsllera ha afirmat que les dones continuen sent invisibles en l’àmbit laboral. “Existeix una feminització de la pobresa. Moltes dones han treballat tota la vida i no han cotitzat. Les dones hem de deixar de ser invisibles”, ha conclòs.
Es pot escoltar aquí (des del minut 34'45") tota l'entrevista a Marina Geli.