En directe

Fórmula Estel

RÀDIO ESTEL

Els afectats per les malalties de sensibilització central o ambientals esperen un reconeixement internacional

La Plaça de Sant Jaume de Barcelona acollia dissabte passat una concentració dedicada als malalts de sensibilització central, afectats per Fibromiàlgia, la Síndrome de Fatiga…

12 maig 2015

Redacció

Comparteix
La Plaça de Sant Jaume de Barcelona acollia dissabte passat una concentració dedicada als malalts de sensibilització central, afectats per Fibromiàlgia, la Síndrome de Fatiga Crònica, la sensibilitat química múltiple i l'electrohipersensibilitat. Els afectats demanen, d'acord amb un mandat del Congrés dels Diputats aprovat al juny de l'any passat, el reconeixement internacional d'aquestes problemàtiques. Helena Ferrer, afectada i membre de l'Associació ALTEA de Malalties Ambientals, ha dit que "a Catalunya ja són més de 250.000 malalts del sistema sensitiu central, entre adults, joves i cada vegada més gent".
Aquesta malalta, que porta una màscara per protegir-se la boca i el nas, també ha explicat que "són problemes de salut que desgasten la persona en el seu dia a dia", motiu pel qual "es demana un treball que culmini en el reconeixement oficial". Per a aquesta inscripció formal, cal que les malalties "tinguin un codi en el CIE, que és el registre mundial de problemes de salut".
Helena Ferrer, entre els principals símptomes i manifestacions, ha destacat que, "com que el sistema nerviós sensitiu central no funciona, es pot entrar en crisi si s'entra en contacte amb substàncies químiques, amb conseqüències com ara insuficiències respiratòries, marejos, altres problemes i fins i tot desorientació en l'espai i en el temps". Finalment, l'afectada ha dit que "el reconeixement implicaria una cobertura pública per a tractaments, visites mèdiques i investigació". A Catalunya, a més, s'han implicat en aquesta lluita les principals delegacions diocesanes de Pastoral de la Salut, així com altres entitats eclesials o d'inspiració cristiana que treballen en el mateix àmbit.
Es pot escoltar aquí (des del minut 31'30") tota l'entrevista a Helena Ferrer.

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Ràdio Estel potencia l’informatiu matinal i el servei pastoral

temporada 2425 de Ràdio Estel

La informació religiosa i social guanya terreny amb l’informatiu 'Sense distància' de 13 a 14 h

6 setembre 2024

Redacció

RÀDIO ESTEL

RELIGIÓ

El Mil·lenari de Montserrat comença a Ràdio Estel

programa especial mil·lenari de Montserrat

L'emissora retransmet les celebracions previstes pel cap de setmana del 7 i 8 de setembre

5 setembre 2024

Redacció

Sense categoria

Pluja de crítiques per la burla al cristianisme en la cerimònia d’obertura dels Jocs

L’endemà mateix de la cerimònia d’obertura dels Jocs de París, la Conferència Episcopal Francesa ha emès un comunicat en què deplora profundament “la burla i l’escarni” envers el cristianisme viscuda en una paròdia de l’Últim Sopar.

28 juliol 2024