En directe

Fórmula Estel

ESGLÉSIA CATALUNYA

Llum verda a l'Ateneu Universitari Sant Pacià

El cardenal Giuseppe Versaldi, prefecte de la Congregació per a l'Educació Catòlica, inaugura dijous 1 d'octubre el curs acadèmic de les facultats eclesiàstiques i signa…

30 setembre 2015

Comparteix

El cardenal Giuseppe Versaldi, prefecte de la Congregació per a l'Educació Catòlica, inaugura dijous 1 d'octubre el curs acadèmic de les facultats eclesiàstiques i signa la constitució de l'Ateneu Universitari Sant Pacià, el rector del qual serà el Dr. Armand Puig. És una notícia important per a l'Església catalana, perquè s'articularà des del punt de vista universitari i acadèmic de la manera més robusta possible. L'any passat, amb la constitució de la nova Facultat d'Història de l'Església, Arqueologia i Arts Cristianes Antoni Gaudí, que se sumava a les dues facultats ja existents (la Facultat de Teologia de Catalunya i la Facultat de Filosofia), s'arribava a la xifra de tres facultats necessàries per constituir un ateneu eclesiàstic. enguany aquest projecte esdevé realitat. 

Els antecedents culturals de l'Ateneu es remunten a l'any 2012 amb la celebració a Barcelona de l'Atri dels Gentils, esdeveniment promogut pel cardenal Lluís Martínez Sistach. D'aleshores ençà altres iniciatives com ara el manifest Unes humanitats amb futur, impulsat per l'Institut d'Estudis Catalans i la Facultat de Teologia, i la constitució de la nova Facultat Antoni Gaudí han anat preparant el camí per a la creació d'una institució necessària com és l'Ateneu Sant Pacià.
"Davant d'una societat que pateix una alarmant manca de valors i de coneixements humanístics, nosaltres fem una proposta clara des de l'humanisme cristià, i ho fem a més en diàleg amb els altres agents culturals", expressa el Dr. Armand Puig, rector del nou Ateneu.
L'Ateneu Universitari Sant Pacià agermana tres facultats orientades, respectivament, a l'estudi de la teologia, la filosofia i la humanística cristianes, i queda configurat com una institució universitària que promou la docència i la recerca sobre les àrees centrals del pensament cristià. Ha estat voluntat de l'impulsor i gran canceller de l'Ateneu, el cardenal Martínez Sistach, que portés el nom d'Ateneu Universitari Sant Pacià. El gran bisbe de Barcelona, pastor d'aquesta Església a la segona meitat del segle IV i un dels Pares de l'Església llatina, autor de diversos tractats teològics, constitueix un referent rellevant en la història eclesiàstica de Catalunya. 

Més actualitat

ECONOMIA I FINANCES

Guillem López Casasnovas: "No és una comissió d'experts, sinó gent propera al PSC"

sistema de finançament singular

El catedràtic d’Hisenda Pública de la Universitat Pompeu Fabra creu que els experts de fora de Catalunya són un símptoma “que el govern ha de convèncer els socialistes d’arreu de l’estat”

22 octubre 2024

Redacció

SOCIETAT

Beatriz Fernández: "El sensellarisme és una vulneració al dret a l’habitatge"

vulneració del dret a l'habitatge

La directora d’Arrels Fundació lamenta que l’Ajuntament de Barcelona elimini la figura de padró social: “No hi estem d’acord, és necessària”

21 octubre 2024

Redacció

CULTURA

MÚSICA

Sidonie publicarà el seu proper disc íntegrament en català

primer disc en català de Sidonie

L'àlbum en català veurà la llum durant 2025

18 octubre 2024

Redacció