Es pot escoltar AQUÍ tota l'entrevista a Joan Josep Omella.
RÀDIO ESTEL
Joan Josep Omella diu que, com a arquebisbe de Barcelona, vol "escoltar i caminar al costat de tothom, en actitud d'amor"
El nou arquebisbe de Barcelona preconitzat, Joan Josep Omella, ha assegurat aquest divendres, en una entrevista a Ràdio Estel, que vindrà a Barcelona sobretot a…
6 novembre 2015
Redacció, 
El nou arquebisbe de Barcelona preconitzat, Joan Josep Omella, ha assegurat aquest divendres, en una entrevista a Ràdio Estel, que vindrà a Barcelona sobretot a estimar un poble amb el qual se sent ja molt proper. "L'Església és poble de Déu, no pas el bisbe que mana, sinó caminar junts". En aquesta línia, ha definit la seva nova missió pastoral com un servei humil en què "tot passa per l'escolta de la voluntat de Déu". Omella ha recordat que "tots hem de tenir actitud d'escolans, no de mestres, i hem d'escoltar molt l'Esperit Sant".
Omella, nascut a la franja aragonesa de la província de Terol, ha comentat que el fet de no haver nascut a Catalunya no ha de ser cap obstacle, tot i que comprèn que a tothom agradi que el pastor sigui de la terra o de la diòcesi. "Els qui recelen de que no sigui català, d'entrada, tenen raó. Els d'Aragó diuen sempre que els agradaria un bisbe aragonès, els d'Andalusia, andalús, però al final, hi ha una sintonia, una actitut d'amor", ha explicat. En aquesta línia, el nou arquebisbe de Barcelona preconitzat ha dit que tant els aragonesos com els catalans són mútuament molt acollidors: "Molta gent del meu poble viu a Catalunya i està molt bé. Vull viure i caminar al costat de tothom, tots junts, en una veritable actitud d'amor".
Joan Josep Omella ha assegurat també que arriba a Barcelona amb el desig de pujar a un tren en marxa. "Jo obriré molt els ulls i les orelles. Aniré a poc a poc caminant, perquè no tinc cap principi d'entrada per reformar res". Això sí, ha reconegut que sent "una mica de por d'anar a Barcelona, combinada amb alegria, i lògicament de tristesa pel fet de deixar la Rioja, sempre amb dubtes davant la possibilitat d'encertar o no encertar".
Més actualitat
Sense categoria
SOCIETAT
Cristina González, advocada: “Els menors obren diferents perfils a les xarxes socials per esquivar els controls parentals”
Segons la normativa europea, l’edat mínima per tenir un compte a les xarxes socials és els 16 anys, però molts menors se salten aquest límit per obrir-se els seus perfils
2 gener 2025
Redacció,