En directe

Fórmula Estel

PAPA FRANCESC

Francesc demana als creients un esforç per viure la misericòrdia a l'estil de Santa Teresa de Calcuta, actuant enmig del món

El Papa ha demanat aquest dimecres "un esforç per no ser obstacles de la Misericòrdia del Pare i ser, en canvi, instruments per practicar i…

7 setembre 2016

@IgnasiMiranda

Comparteix
El Papa ha demanat aquest dimecres "un esforç per no ser obstacles de la Misericòrdia del Pare i ser, en canvi, instruments per practicar i viure aquesta misericòrdia", i ha tornat a presentar l'exemple de Santa Teresa de Calcuta. Durant l’audiència general a la Plaça de Sant Pere del Vaticà, Francesc ha comentat una pregunta que planteja Joan Baptista a l’Evangeli de Mateu, per parlar de la misericòrdia que salva. El pontífex ha destacat que "aquesta pregunta arriba en un moment de foscor, cosa que ens interpel•la també avui i ens anima a obrir el cor i els ulls per captar precisament la misericòrdia de Déu", a través de la interioritat i les obres. "Jesús, el Messies esperat, és l'instrument concret de la Misericòrdia del Pare; surt a l'encontre i crida tothom a la conversió", ha comentat.
El Sant Pare ha recordat que aquest és un missatge clar que ens transmet la idea que "Déu crida els pecadors a la conversió". Igualment ha recordat que els éssers humans "projecten sovint una imatge deformada de Déu", però ha conclòs que mirar Jesús és la millor revelació que ens aclareix tot. Francesc també ha explicat que "la justícia de Joan Baptista es manifesta en Jesús en forma de misericòrdia", i que "la forma d'actuar de Jesús pot escandalitzar molts, perquè no s'adequa a la idea que s'han format d'ell, però ens esperona a tenir-lo com el Messies que es revela en les obres que compleix seguint la voluntat del Pare".
El Papa ha saludat un dimecres més tots els pelegrins presents al Vaticà, procedents de tot el món. Francesc ha presentat el nom de Santa Teresa de Calcuta com "un model de vida per als creients d’avui, des de l’exemple de Maria, la Mare de Déu, la persona que ens pot ajudar millor a practicar les obres de misericòrdia". Ha recordat que aquest dijous, 8 de setembre, se celebra la festa de la Nativitat de la Mare de Déu, una jornada especial perquè els creients "responguin a la crida que el Déu pare ens fa a estimar amb compassió". Finalment, el Sant Pare ha fet una crida general a obrir els cors a "la bondat infinita de Déu", i ha demanat a les famílies que "vetllin per atendre sempre, sense interrupcions, els més febles".
Acord entre la Santa Seu i la República Centreafricana
D'altra banda, s'ha signat aquest mateix dimarts, a la seu de la Presidència de la República Centreafricana, a Bangui, un acord marc entre la Santa Seu i aquest país africà sobre temes d’interès comú. En presència del president centreafricà, Faustin Archange Touadéra, el nunci del Papa a la República Centreafricana, Franco Coppola, va signar el document en representació de la Santa Seu, mentre que el ministre d’Afers Estrangers centreafricà, Charles Armel Doubane, va fer-ho en nom del govern d’aquest país, visitat al novembre passat pel mateix Sant Pare. 
L’acord, estructurat en 21 articles, fixa el marc jurídic de les relacions entre l’Església i l’Estat. Les dues parts, garantint la independència i l’autonomia pròpies, es comprometen a col•laborar en el treball comú pel benestar moral, espiritual i material de la persona humana i per la promoció del bé comú. 
Encontre de Greg Burke amb periodistes de tot el món
La feina de portaveu del Vaticà, la presència del Papa a les xarxes socials i la importància del Jubileu de la Misericòrdia també per a la comunicació han estat alguns dels temes que ha tractat aquest dimecres el nou director de la Sala de Premsa de la Santa Seu, Greg Burke, durant una trobada amb 40 periodistes de 18 països que participen aquests dies en un seminari anomenat “Church Up Close”, promogut per la Pontifícia Universitat de la Santa Creu.
El director de la Sala de Premsa vaticana ha subratllat els grans canvis, sobretot tecnològics, que s’han produït els últims 20 anys, des que va començar a seguir l’activitat del Papa i de la Santa Seu. Greg Burke ha afirmat que "no només és important que la Sala de Premsa transmeti les notícies amb claredat i precisió, sinó també en el mínim temps possible". El portaveu ha afegit que la presència de Francesc a les xarxes "és un signe de la voluntat que té l’Església d’arribar a tothom i a tot arreu". En aquesta línia, ha recordat que "l’Any de la Misericòrdia, amb els gestos de tendresa del Sant Pare, ofereix també una contribució al món en forma de treball des dels mitjans de comunicació i per a aquests mitjans".
Ja ha començat el Jubileu de les Universitats
Més de 1.500 professors universitaris, procedents de tot el món, participen des d'aquest dimecres i fins diumenge en el Jubileu de les Universitats i dels Centres de Recerca, organitzat per la Congregació per a l’Educació Catòlica amb la col•laboració de la Delegació de Pastoral Universitària de la diòcesi de Roma. El certamen s’ha inaugurat a la Pontifícia Universitat Lateranense, on es fan les sessions. Entre els punts centrals de la trobada, destaca la idea del coneixement en relació amb la misericòrdia, des de la idea que aquests dos grans valors constitueixen la tercera missió de la universitat. Aquestes jornades, que són també el 13è Simposi Internacional de Docents Universitaris, tindran un moment fort dissabte, amb la participació en l’audiència jubilar amb el Papa aquest dissabte al matí. 
Cesare Mirabelli, president del Comitè Organitzador d’aquesta gran activitat jubilar, ha explicat que es vol mostrar la dimensió cristiana de la institució universitària en diàleg amb el món. "El simposi mostra una connexió entre coneixement i misericòrdia, a partir de la lliçó magistral inicial, sobre ciència i home, raó i fe, uns temes generals però que tracten aspectes que tenen molt a veure amb la misericòrdia, com també es veurà en les 22 sessions paral·leles dels propers dies", ha explicat. El màxim responsable de les jornades ha recordat també que, "dins l'Any Jubilar, es vol fer un recorregut per les universitats".
Cesare Mirabelli ha assegurat que la investigació és un dels elements essencials que defineix la universitat, i ha destacat que aquest congrés dels propers dies posarà en contacte la recerca amb les obres de misericòrdia, alhora que aprofundirà en la necessitat de posar la concepció cristiana en diàleg amb les diverses cultures i sensibilitats del món.
Es pot escoltar AQUÍ l'edició de Diari del Papa corresponent a aquest dimecres 7 de setembre.

Més actualitat

Sense categoria

SOCIETAT

Cristina González, advocada: “Els menors obren diferents perfils a les xarxes socials per esquivar els controls parentals”  

menors i xarxes socials

Segons la normativa europea, l’edat mínima per tenir un compte a les xarxes socials és els 16 anys, però molts menors se salten aquest límit per obrir-se els seus perfils

2 gener 2025

Redacció

RÀDIO ESTEL

Música i litúrgia, els punts forts de la programació de Nadal i Any Nou

programació de Nadal de Ràdio Estel

La graella nadalenca estarà en antena del 25 de desembre fins al dia 1 de gener de 2025

24 desembre 2024

Redacció

SOCIETAT

Trànsit alerta que els accidents tenen lloc en carreteres conegudes per a les víctimes 

sinistralitat a les carreteres

El director del Servei Català de Trànsit avisa que bona part dels accidents tenen lloc a la tarda i són “fruit del cansament o dels àpats copiosos” 

24 desembre 2024

Redacció