En directe

Fórmula Estel

FÓRMULA ESTEL

Núria Benedito: "El perfeccionisme és una de les distorsions cognitives que més trobem i que més conflicte genera"

Seguint el cicle de distorsions del pensament, la psicòloga Núria Benedito ha parlat aquest dimecres en el seu espai setmanal de la Fórmula Estel de…

23 novembre 2016

@BorjaDeMaria

Comparteix
Seguint el cicle de distorsions del pensament, la psicòloga Núria Benedito ha parlat aquest dimecres en el seu espai setmanal de la Fórmula Estel de perfeccionisme. Dimecres passat va tractar la sobregeneralització; dimecres vinent, dia 30 de novembre, a les 8:45, tractarà l’atenció selectiva, i el 7 de desembre, la personalització, en el mateix horari.
“El perfeccionisme és una de les distorsions cognitives que més trobem i que més conflicte genera a nivell familiar, de parella, i també a nivell professional. Quan una persona sent que les coses s’han de fer d’una determinada manera, veu les coses d’una manera més rigída”, ha assegurat Núria Benedito, que ha posat d’exemple frases com:
- ‘Haig de fer les coses bé per merèixer l’aprovació i l’afecte dels altres’.
- ‘Això ha d’estar fet d’aquesta manera’.
- ‘No haig de cometre errors’.
- ‘La vida hauria de ser fàcil, sense problemes’.
- ‘Els altres haurien de fer les coses bé’.
- ‘Hauria de ser el treballador/l’amant/l’amic perfecte'.
La psicòloga, investigadora, coach i psicoterapeuta Núria Benedito ens ha indicat les expressions que ens ajuden a corretgir el perfeccionisme: “A l’hora de comunicar-nos amb els altres, expressar-li: ‘Preferiria que això fos d’aquesta manera’, ‘M’agradaria que tinguéssis en compte el meu punt de vista’... frases que suggereixen. Adonar-nos que si l’altra persona ho veu d’una determinada manera, aferrar-nos només ens fa mal a nosaltres mateixos i a la relació amb els altres”.
El resultat de ser exigent és la frustració, la depressió o la ira. Benedito ha recalcat que els valors personals són justament això, personals, i per tant, els que són bons per a tu, és possible que no ho siguin per a uns altres. Per això no podem imposar els valors i les creences als demés. 
Recupera l’espai (minut 34)

Més actualitat

RÀDIO ESTEL

Ràdio Estel potencia l’informatiu matinal i el servei pastoral

temporada 2425 de Ràdio Estel

La informació religiosa i social guanya terreny amb l’informatiu 'Sense distància' de 13 a 14 h

6 setembre 2024

Redacció

RÀDIO ESTEL

RELIGIÓ

El Mil·lenari de Montserrat comença a Ràdio Estel

programa especial mil·lenari de Montserrat

L'emissora retransmet les celebracions previstes pel cap de setmana del 7 i 8 de setembre

5 setembre 2024

Redacció

Sense categoria

Pluja de crítiques per la burla al cristianisme en la cerimònia d’obertura dels Jocs

L’endemà mateix de la cerimònia d’obertura dels Jocs de París, la Conferència Episcopal Francesa ha emès un comunicat en què deplora profundament “la burla i l’escarni” envers el cristianisme viscuda en una paròdia de l’Últim Sopar.

28 juliol 2024