En directe

Fórmula Estel

AVUI ÉS FESTA

Voluntariat neomonàstic

Déuvos guard, amics, avui és festa. Hiha molts monestirs a Catalunya on, sortosament, encara hi habita una comunitat.N'hi ha d'altres, com per exemple, Santes Creus,…

18 desembre 2016

Comparteix

Déuvos guard, amics, avui és festa.

Hiha molts monestirs a Catalunya on, sortosament, encara hi habita una comunitat.N'hi ha d'altres, com per exemple, Santes Creus, on el poble ha suplert lacomunitat que fou expulsada per tràgiques circumstàncies històriques. Un altremonestir on la societat civil ha suplert la comunitat és el de Sant Jeroni dela Murtra, al terme de Badalona. Dijous passat, es va celebrar el tradicionaldinar de voluntaris. Érem 60 persones, de diversa edat. La més gran té 85 anys,i el més jove 23. Hi ha persones de diverses procedències, de Badalona, deSanta Coloma de Gramenet, de Barcelona, de Mataró, de Mèxic, de Guatemala, dePerú, de l’Índia, del Camerun, del Senegal, del Sàhara, de Ghana... És a dir,una trobada veritablement intergeneracional i internacional. Un dels voluntarisveterans, en Francesc Oriol, va dir que el fet de ser voluntari és una expressióde llibertat perquè cadascú fa aquest servei per la seva pròpia voluntat.Aquests voluntaris del monestir fan setmanalment les feines més diverses:atenció els que vénen a fer repòs, manteniment, restauració de mobles, treballa les feines del camp, atenció a les visites, jardineria. També n'hi ha que fande guies turístics. I els que es cuiden de la biblioteca i la pinacoteca. Itothom amb un gran sentit de col·laboració i molta alegria. Divendres alvespre, hi hagué una trobada per commemorar els 35 anys de l'Associació d'Amicsdel Monestir. En el decurs d'aquest acte es va presentar una nova edició delsgoigs de Sant Jeroni, que han preparat els Amics dels Goigs, amb lletra populari música de Francesc Busquets. En definitiva aquests actes clouen el sisècentenari de la fundació del monestir de Sant Jeroni de la Murtra. Una història de sis-cents anys que avui, afortunadament,continua.

 Que tingueu una bona festa.

Més actualitat

SOCIETAT

Beatriz Fernández: "El sensellarisme és una vulneració al dret a l’habitatge"

vulneració del dret a l'habitatge

La directora d’Arrels Fundació lamenta que l’Ajuntament de Barcelona elimini la figura de padró social: “No hi estem d’acord, és necessària”

21 octubre 2024

Redacció

CULTURA

MÚSICA

Sidonie publicarà el seu proper disc íntegrament en català

primer disc en català de Sidonie

L'àlbum en català veurà la llum durant 2025

18 octubre 2024

Redacció

SANITAT

SOCIETAT

L’Acra veu innecessari reintroduir la mascareta a les residències 

mascaretes a les residències

La patronal de residències recorda que posar la mascareta a les persones grans “no és fàcil”

18 octubre 2024

Redacció