Aquest dimarts, des de Ràdio Estel, preguntem:
Què creus que es pot fer per evitar les pujades desorbitades en el preu de la llum?
- Augmentar els controls i, si cal, actuar judicialment.
- Posar un sostre de preu o un percentatge màxim d’increment.
- Fer més pressió social, amb protestes com ara apagades massives.
A partir de les 19.25 hores, en el programa El Mirador de l'actualitat, analitzarem la pobresa energètica, aguditzada per la previsió que el rebut de la llum pugi 100 euros el 2017, segons el govern espanyol, tot just quan fa més fred i quan l’electricitat val ara el doble que fa un any:
- Possibilitats de moderar aquesta tendència des de l’executiu, a través de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC).
- A Catalunya, front comú de totes les administracions davant la pobresa energètica. Generalitat, diputacions i ajuntaments han signat un nou conveni per exigir que les companyies es facin corresponsables de les despeses de gas i electricitat de les famílies vulnerables, assumint almenys al 50% d'aquestes despeses, ja sigui amb descomptes o condonant el deute.
En el col·loqui, participaran Josep Vila Abelló, economista i fundador del Grup Sènior del Col·legi d’Economistes, Eduard Sala, responsable d’Acció Social de Càritas Diocesana de Barcelona, i un representant d'Aliança contra la Pobressa Energètica (APE).
Més actualitat
SOCIETAT
"Sembla que ningú vulgui aprendre català i la realitat és que la població migrada genera una demanda que no rep resposta"
En una entrevista al programa El Matí a Ràdio Estel, la consellera Mònica Martínez Bravo aposta per donar “totes les eines possibles perquè tothom aprengui català” abans de convertir-ho en un requisit, tal com exigeix Junts en el traspàs de competències
19 desembre 2024
Redacció,